22 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálNextPécsKívül-belül megújul az uránvárosi piac is

Kívül-belül megújul az uránvárosi piac is

Egy újabb fejlesztés veszi kezdetét április végén Uránvárosban: elindul a Hajnóczy utcai piac teljes körű megszépítése. A helyiek által régóta várt projekt során nem csak az épületet újítják fel, környezetében új kutyafuttató és játszóterek is lesznek. A fejlesztés közel félmilliárd forintból valósul meg.

A hosszú évek óta méltatlan állapotban lévő uránvárosi piac és környékének felújítását Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője és Decsi István, Pécs alpolgármestere jelentette be csütörtökön.

Ilyen lesz az új létesítmény

– Az Uránváros Konzultáció során az itt élők egyértelmű iránymutatást adtak, milyen fejlesztések szükségesek. Ezeket szem előtt tartva már több helyen megszépült a városrész, de még számos helyen várhatóak munkálatok – mondta Hoppál.

…és ilyen

Emlékeztetett: megújult a Hajnóczy utcai óvoda (170 millió), új parkolókat alakítottak ki (10 millió), járdákat újítottak fel (80 millió). Még hátravan a Veress Endre utcai rendelőintézet (300 millió), a Bánki Donát utcai iskola (690 millió) fejlesztése és egy háziorvosirendelő-komplexum kialakítása (234 millió). Ezek a fejlesztések így összesen mintegy másfél milliárd forintot ölelnek fel. Rövidesen tíz térfigyelő kamera is érkezhet a városrészbe.

Csütörtökön jelentették be a munkaterület átadását

A Hajnóczy utcai uránvárosi piacra további félmilliárd forintot áldoznak. A munkaterület átadása még ezen a héten megtörténik, a kivitelezők ezt követően érkeznek.

A politikus hangsúlyozta: a 2017 nyarától 2018 nyaráig tartó időszakban soha nem látott összeg, kétmilliárd forint érkezik Uránvárosba. Ilyen mértékű fejlesztések pedig az ötvenes évek végi építkezések óta nem voltak.

Decsi István alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, alapos előkészítések után április 23-án ténylegesen megindulnak a munkálatok, a projekt zárása pedig egy egészen különleges időpontra datálódik, hiszen december 24-ét jelölték ki.

– Nem csak a piac épülete újul meg; egy kilométeres szakaszon – körülbelül a Bihar utcai Spartól a Laterum szállóig – a zöldterületek is megszépülnek, a víz- és szennyvízvezetékek cseréje után új út- és járdaburkolat lesz és egy kerékpárutat is kialakítunk – mondta.

– A piac közvetlen környékén új kutyafuttató és játszótér szolgálja majd az uránvárosiakat. A vásárcsarnok épületében pedig két teljesen megszépült pavilonsor fog állni, illetve egy, kifejezetten a zöldségek, gyümölcsök árusítására szolgál.

A lakók is értesülnek majd a változásokról – rövidesen levélben tájékozódhatnak a változó közlekedési rendről, parkolási lehetőségekről, a munka ütemezéséről. A későbbiekben pedig egy lakossági fórumon is feltehetik kérdéseiket, elmondhatják észrevételeiket a fejlesztésekkel kapcsolatban.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő