Hirdetés

Június 21-én kezdődnek az új pécsi vásárcsarnok mellett tervezett útépítési munkák, amelynek részeként egy új körforgalom épül az „egypúpú” felüljáró lábánál.

Június 21-én indulnak az új pécsi vásárcsarnok környékén tervezett útépítési munkálatok. A fejlesztés részeként az 58-as főúton található felüljáró – azaz az „egypúpú” felüljáró – lábánál egy új, négyágú körfogalmat alakítanak ki.

Az új körforgalom a szükséges forgalomáteresztő képességgel és közlekedésbiztonsági szempontból megfelelően szolgálja majd ki az új csarnok belső parkolójának, a Volánbusz Zrt. járatainak és az Ipar utca átmenő forgalmát, valamint a Biokom NKft. parkolóját is.

A fejlesztés tervezetten két ütemben valósul meg:

június 21. és augusztus 8., valamint augusztus 9. és szeptember 12. között

A fejlesztés első ütemében várható változások és forgalomkorlátozások (június 21. – augusztus 8.):

Június 21-én reggel 8 órától kezdődően új ideiglenes forgalmi rend lép életbe az Ipar utcában a körforgalmi csomópont építési munkálatai miatt. A korlátozások bevezetésével az Ipar utca egyirányúvá válik.

 • A kelet-nyugati irányú, azaz a felüljáróról (Alsómalom utca felől) lehajtó forgalom, valamint Batthyány utca felől az Ipar utca irányába érkező forgalom számára megengedett lesz az áthajtás, míg a Vasútállomás (Kálvin utca) irányából a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontba érkező járművek kizárólag a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába folytathatják útjukat.
 • Az egykori Boccaccio diszkó parkolója a munkálatok alatt is nyitva lesz, a korlátozások ideje alatt az Ipar utcában mindkét irányból megközelíthető marad.
 • A munkálatok alatt 30 km/óra sebességkorlátozás lesz érvényben.
 • A munkálatok idején munkagépek lassíthatják a forgalmat.
 • Az Ipar utcai Tüke Busz Zrt. buszmegállót érintő járatok továbbra is a Kálvin utcai ideiglenes megállókban állnak meg.
 • A munkálatok nem érintik a helyi járatú buszközlekedést.

A fejlesztés második ütemében várható változások és forgalomkorlátozások (augusztus 9. – szeptember 12.):

Augusztus 9-én reggel 8 órától módosul az egyirányú forgalomi renddel járó forgalomkorlátozás az Ipar utcában, a járműveket átterelik a második ütemben a kiépített körforgalmi ágra.

 • A megengedett forgalmi irány nem változik, azaz a felüljáróról (Alsómalom utca felől) lehajtó forgalom, valamint Batthyány utca felől az Ipar utca irányába érkező forgalom számára megengedett lesz az áthajtás, míg a Vasútállomás (Kálvin utca) irányából a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontba érkező járművek kizárólag a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába folytathatják útjukat.
 • Az egykori Boccaccio diszkó parkolója a második ütem során is nyitva lesz, a korlátozások ideje alatt az Ipar utcában mindkét irányból megközelíthető marad.
 • Az építési munkálatok alatt 30 km/óra sebességkorlátozás lesz érvényben.
 • A munkálatok idején munkagépek lassíthatják a forgalmat.
 • Az Ipar utcai Tüke Busz Zrt. buszmegállót érintő járatok továbbra is a Kálvin utcai ideiglenes megállókban állnak meg.
 • A munkálatok nem érintik a helyi járatú buszközlekedést.

Legfrissebb cikkeink az új vásárcsarnok kapcsán:

KÉPEK: látványos szakaszban tart az új pécsi vásárcsarnok építése

Új pécsi vásárcsarnok: egységes ajánlatot kapnak az árusok a költözésre

Hirdetés