A pécsi horrorcsapat vérfagyasztó halloweeni filmjét díjazták Kanadában

Óriási pécsi filmes siker: a független, amatőr filmes csapat, a Horror Stories of Pécs 10.31. című kisfilmje a legjobb film kategóriában a második helyezést érte el a tengeren túli egyik legnagyobb horrorfilmfesztiváljának a The Horror Movie Award egyik kisebb eseményén, a kanadai a 15 Second Horror Film Challenge-en. És itt még nincs vége: a pécsi film és rendezője, Németh József ezüst babérkoszorút és egy elismerő oklevelet is kapott. Sőt „titokban” már készül a társulat legújabb alkotása.

hirdetés

Mint a rendező, Németh József lapunknak elmondta, a műveket „horror-körökben” ismert szakemberek zsűrizték, például a Démonok között sztárja, Bonnie Aarons, a Péntek 13 rendezője, Adam Marcus, és a film színésznője, Amy Steel, de a bírák közt szerepelt Barbie Wild is, akit a Hellraiserből ismerhetünk.

A pécsi rendező elmesélte, nem számítottak ilyen nagy elismerésre, hiszen a kanadai fesztiválra több mint ezren jelentkeztek. Mint mondja, eredményük azért is tölti el nagy büszkeséggel, mert nem tanulta a filmes szakmát, műveiket pedig anyagi és technikai támogatás nélkül hozzák létre.

A csapat tehát jó irányba halad szerinte.

Ezt az is bizonyítja, hogy titokban már készül második nagyjátékfilmük: augusztusban kezdődött a forgatás, már nagyjából készen vannak az utómunkákkal is, előreláthatóan áprilisban jelenik meg a legújabb horror.

Durva lesz az új film…

A kész anyagot látva a pécsi filmesek szerint ez lesz az eddigi legjobb filmes munkájuk a hangi és képi világra, a vágásokra, a kameraszögekre, a sminkekre, az egész hangulatra, valamint az önkéntes szereplők nagyszerű színészi játékára értve.

Vajon a kutyusnak mi lesz a szerepe?

„Még mindig nem kell hollywoodi színvonalra gondolni”, mivel a független pécsi társaság most is igen szerény költségvetéssel készíti az alkotást, de olyan zenei támogatókat viszont sikerült megnyerniük magunknak, akik országosan is ismert és elismert együttesek. Ők „pusztán jófejségből”, adták át számaikat – osztotta meg a rendező.

– Bízunk benne, hogy a vírushelyzet engedi, hogy ismét a Pécsi Uránia moziba kerüljön sor majd a premierre – zárta Németh József.

Mi pedig mutatjuk a legújabb filmjük előzetesét:

Kiemelt képünk illusztráció.