Az ország legjobbjai közt a PTE KPVK

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor legfrissebb adatai szerint az ország legjobb alsófokú pedagógusképző intézménye lett a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. A siker annak is köszönhető, hogy a PTE KPVK a tanító, óvodapedagógus és gyógypedagógia szakok összesített mutatói alapján egyaránt kimagasló eredményeket tudott felmutatni 2020-ban.

hirdetés

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 kiadványban lévő felmérés szerint a PTE kara érte el összesítésben a legjobb eredményt a tanító, óvodapedagógus és gyógypedagógia szakok esetében, és így a 2020. évi eredmények együttes figyelembevételével az ország legjobb alsófokú pedagógusképző intézménye lett – derül ki a PTE közleményéből.

A rangsor többek között olyan adatok figyelembevételével született, mint az első helyes jelentkezések és a felvett hallgatók száma, a felvettek pontátlaga, a külföldi hallgatók aránya, vagy az oktatói és hallgatói kiválósági mutatók. Ezek alapján a kar tanító szakon a legjobb, míg óvodapedagógia szakon a második, gyógypedagógia szakon a harmadik legjobb eredményt tudta felmutatni, ami összességében a legjobb teljesítményt jelenti a hazai alsófokú pedagógusképzést kínáló intézmények körében.

Mint prof. dr. Szécsi Gábor, a kar dékánja fogalmazott:

Azért is fontos ez az eredmény, mert ahhoz egyaránt hozzájárultak a kar képzési kínálatának tradicionális és új elemei kapcsán elért kimagasló eredmények.