Csábító: Horvátország támogatást ad a turistáknak PCR- és antigéntesztekre

Az már egy ideje tudott, hogy – április 15-ig biztosan – Horvátországba vágyó turistaként több lehetőségünk van, ami a beutazási feltételeket illeti: többek között PCR-, vagy antigéntesztnek vethetjük alá magunkat annak érdekében, hogy ne kelljen karanténba vonulnunk a nyaralás alatt. Mindeközben a hazánkban jelenleg hatályos szabályok szerint visszatéréskor ismételnünk kell a procedúrát. Mivel mindezek a vizsgálatok térítéskötelesek, igencsak szép anyagi vonzatuk lehet például egy család számára. Ezen segítene most támogatásával a horvát állam annak érdekében, hogy ne veszítsen még több turistát a borsos árak miatt.

hirdetés
Uránia Mozi

Nikolina Brnjac tárcavezető vasárnap a horvát kereskedelmi televíziónak adott interjújában azt mondta, a horvát idegenforgalmi minisztérium részben fedezné a koronavírustesztek árát azon turisták esetében, akiknek hazatéréskor negatív eredményt kell felmutatniuk a határon.

Hogy pontosan milyen mértékű lenne ez a hozzájárulás, arról egyelőre nem beszélt, azonban elmondta: a kedvezmény csak turisták számára lesz igénybe vehető és például egy négy fős család esetében jelentős összeget takar.

Horvátországban egyébként nemrég hatósági árat szabtak a PCR-teszteknek és az antigén- gyorsteszteknek. Előbbi ötszáz kunába (23,5 ezer forint), utóbbi kétszáz kunába (9423 forint) kerül. Az is kiderült, hogy eddig körülbelül 20 millió kunát különítettek el az utazók támogatására kezdésként.

Kiemelt képünk illusztráció.