Durva áremelkedés jön: 2000 forintba kerülhet egy kiló csirkemellfilé

Drágulhat a hús itthon, mivel nagyon megemelkedett a takarmány ára, muszáj a piaci árakat is növelni. Elképzelhető, hogy egy kiló csirkemellfilé akár 2000 forintba is kerülhet, sőt további emelkedés várható – számolt be róla az ATV híradójában.

hirdetés
Uránia Mozi

A hús eddig is sokba került, most viszont további 25 százalékkal emelkedhet az ára.

Az ATV híradójából kiderül, sokan most sem tudják megfizetni a húst, csirkefarhátra se jut, nem tudnak mit csinálni az emberek, beosztják, ami van.

A Baromfi Termék Tanács titkára, Molnár Györgyi azt közölte az ATV-vel, a drágulást a takarmányárak mintegy 30 százalékos növekedése okozza.

Emellett a pandémia is megviselte az ipart, és az élő állat tőzsdei ára is emelkedett – ez mind hozzájárul az áremelkedéshez.

A Hajdúhús 2000 Kft. ügyvezetője, ifj. Papp István szerint mivel a magyarok árérzékenyek, az emelés a keresletet is visszahúzhatja.

Jelenleg 1100-1500 forintba kerül egy kiló csirkemellfilé, a drágulás után viszont 1900 forint is lehet. A csirkecomb kilója 700-ról 900 forintra ugorhat, a sertésköröm ára is hasonló, a karaj pedig több mint 2100 forint lesz.