Ha azok közé az emberek közé tartozol, akik a mínuszokban (is) látogatják a koktélbárokat, akkor gratulálunk: egy hős vagy! Azok számára viszont, akik bekuckózva, távirányítóval a kezükben pörgetik a csatornákat és kvázi hibernálják magukat a decembertől-márciusig tartó időszakra jó hírünk van: összeállítottuk a legmenőbb, otthon is játszi könnyedséggel elkészíthető lélekmelegítő koktélok kisokosát. 

Fűszeres-mogyorós-mézeskalácsos forró kakaó

Hozzávalók: 2 evőkanál cukrozatlan kakaó por, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 1 csészényi tej vagy tejszín, 3 evőkanál mézeskalács ízű szirup, 1 evőkanál Frangelico likőr, tejszínhab, 2 evőkanál mogyoró, 2 evőkanál mogyoróvaj

Elkészítés: Egy serpenyőben melegítsük fel a tejet (ne hagyjuk elkezdeni forrni). Keverjük hozzá a kakaót, sót, cukrot, tejet és a többi hozzávalót, addig kevergessük, amíg teljesen megolvadnak és krémesek nem lesznek. Ha elkészült az italunk tálaljuk egy szép karácsonyi bögrébe, a tetejére tehetünk tejszínhabot, a még tökéletesebb élményért még egy kis mogyorókrémet is csepegtethetünk a tetejére.

Fűszeres-mogyorós-mézeskalácsos forró kakaó

„A nyolcadik nap”

Hozzávalók: másfél rész Havanna Club Anejo Clásico Rum, 3 rész Chai tea, 1 és háromnegyed rész kókusztej, 1 rész cukorszirup vagy 1 evőkanál cukor, 1 fahéj rúd

Elkészítés: Főzzünk le forró vizet és készítsük Chai teát (a boltokban lehet filteres chai teát kapni), amíg a tea „összeér” melegítsük meg kókusztejet közepes lángon (ne hagyjuk forrni). A maradék hozzávalókat keverjük össze egy hőálló üvegpohárba, adjuk hozzá a rumot majd keverjük össze. Tálaljuk egy szép üveg kávépohárba és díszítsük fahéjrúddal.

“A nyolcadik nap”

Puncs, kicsit másképp

Hozzávalók: 2 üveg epres Smirnoff Ice, 2 üveg Smirnoff Ice (Original), másfél csésze Smirnoff No. 21 Vodka, 4 csésze vérnarancs juice, 4 csésze gránátalma juice, negyed csésze cukorszirup (opcionális), negyed csésze citromlé, eper szeletek, narancs szeletek, gránátalma mag, friss mentalevél

Elkészítés: Keverjünk össze mindent – a Smirnoff Ice Original kivételével – egy nagy kancsóba. Öntsük az összemixelt puncsot poharakba, a tetejére öntsük a Smirnoff Ice Original vodkát, díszítsük mentalevéllel, gránátalma magokkal, eper és narancs szeletekkel.

Puncs, kicsit másképp

Forró vajas Rum

Hozzávalók: 6 cl barna rum, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál vaj, 1 csipet szerecsendió, 1 szelet citrom, 1 fahéj (rúd), forrásban lévő víz (kitöltéskor)

Elkészítés: Tegyük az összes összetevő hőálló pohárba, forrázzuk le a vízzel, majd díszítsük fahéj rúddal.

Forró vajas rum

Winter Spritz

Hozzávalók: 4 cl Aperol, 6 cl Mandarin lé, 8 cl Prosecco

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, majd adjunk hozzá jeget.

Winter Spritz

Hot Toddy

Hozzávalók: Citrom karikák, 1 fahéj (rúd), 4 cl Gin, 2 cl citromlé, 2 cl cukorszirup, forrásban lévő víz

Elkészítés: Tegyük a citrom karikákat, fahéjat, citrom levet, cukorszirupot és a gint egy hőálló üvegpohárba, majd öntsük fel forró vízzel. Fogyasztás előtt hagyjuk pihenni egy kicsit, hogy jól összeérjenek az ízek.

Hot Toddy

Forrás: Watson.ch, Marieclaire.com

Hirdetés