Megérkezett a tavasz, hiába azonban, mert az előző évek statisztikái alapján bármikor megtréfálhat bennünket a természet. Megnéztük, hogy idén milyen tavasz vár a pécsiekre. 

A finoman szólva is enyhe évkezdés – a januári 10 fok körüli idő – után valahol belül éreztük, az igazi tél még visszavan, február második felétől március végéig vacognunk kellett, havazott is rendesen. Ezután jött a felmelegedés, néhány napja pedig a pécsi kisnyárnak örülhettünk.

Az AccuWeather.com hosszú távú előrejelzése most azt mutatja, áprilisban már nincs mitől félnünk, nem csúszik tizenöt fok alá a hőmérséklet. Az már más kérdés, hogy jobbára felhős, a mostaninál kicsit hűvösebb időt ígérnek, a 21-22-i hétvége viszont nagyon szépnek ígérkezik.

Íme az AccuWeather jóslata!

Az Időkép nem fest túl pozitív képet a közeljövőről: 18-a szerdáig valószínűsít egy kis csapadékot – reméljük ezúttal kicsit tévednek majd a meteorológusok. A hétvége kivétel ez alól, szép, meleg, napos időt jósolnak.

A hosszú, harminc napos előrejelzésük szintén alátámasztja az AccuWeather által jósoltakat: április második felében húsz fok körül mozog majd az átlaghőmérséklet, napos-felhős idő lesz néha esőzéssel tarkítva.

Amennyire az időjós honlapok hosszú távú előrejelzései engedik, megnéztük a májust is, ami már sokkal jobb idővel kecsegtet minket, mint amit ez a hónap hozhat. Ekkor klasszikus értelemben vett „kirándulóidőre” számíthatunk. Úgyhogy a „májusi eső aranyat ér” szállóigét idén inkább áprilisra húzhatjuk rá.

hirdetés

Hirdetés