Híres pécsieket ismerhetünk meg a temetőben sétálva

A „Sírkerti séta – avagy monumentalitás és sírkőszobrászat a pécsi köztemetőben” című hagyományos ismeretterjesztő-kulturális kalandozás keretében neves pécsi családok díszsírhelyei között barangolhatunk, és sok mindent megtudhatunk a múltról…

hirdetés

A temető közel 60 hektáros területén számos neves személyiség nyugszik, akik ezer szállal kötődnek Pécshez. Sokuk neve ismerősen cseng, mégis, időnként nehéz életútjukat vagy munkásságukat felidézni. A temetői barangolás közben most nemcsak sírhelyeiket ismerhetjük meg, hanem visszaemlékezések, anekdoták által szellemiségükhöz is közelebb kerülhetünk.

A séta során megtekinthetjük Aidinger János, Pilch Andor, Kós Lajos, Horvay János sírját, a Szauter család, Hölzl Szeráf, Szeifritz család sírboltját, valamint az első világháborús emlékműveket.

A „kirándulók” útba ejtik a pécsi köztemető műemléki védelem alatt álló, a Dőry család tulajdonában lévő mauzóleumot, és szó esik a kereszténység kőben megjelenő jelképeiről is.

A sírkerti séta időpontja: szeptember 23. szerda 15 óra

A program nagyjából egy-másfél órás. Találkozó a Központi Ravatalozó előtti téren lesz, ide is érkezik vissza a csapat.

Néhány óvintézkedés a koronavírus-helyzet kapcsán: mivel a séta szabadtéren lesz, a másfél méteres távolság biztosított, az ismertetés pedig kihangosításon keresztül történik.

A részvétel ingyenes és előzetes jelentkezéshez sem kötött. Eső esetén azonban nem tartják meg a sétát, és sajnos esőnap nincs.

További információ a 72/805-440-es telefonszámon kérhető.

Hirdetés