Íme a legjobb pécsi programok novemberre

Itt az ősz utolsó hónapja, de a pécsiek most sem maradnak remek programok nélkül. Mutatjuk a legjobb, legérdekesebb eseményeket, filmklubot, koncertet, kiállításokat, melyeknek a Civil Közösségek Háza (CKH) ad otthont.

Gebauer galéria

November 6-ától Kozári Piroska festőművész, író kiállítását tekinthetjük meg, melynek címe: Szeretett szülővárosom. A megnyitó november 6-án, pénteken 17 órakor lesz, a tárlatot november 30-ig nézhetjük meg hétköznapokon 9 és 16 óra között, programoktól függően.

Halász Rezső galéria

A kis galériában továbbra is megcsodálhatjuk Regős István fotóit, egészen november 30-ig.

Pince galéria

Szintén november 30-ig tekinthetjük meg az EGYÜTT című kiállítást, mely tulajdonképpen egy válogatás az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány alkotói pályázatának nyertes műveiből. Mint olvasható a CKH honlapján:

A pályázat aktualitása nem csupán a koronavírus okozta »együttlevés-érzés« megélése volt, hanem az is, hogy rámutasson a különböző élethelyzetekben megélt pillanatok fontosságára. A felhívásra több mint 100 pályamű érkezett az ország minden tájáról, köztük olyanok, amelyeket neves festők, érintett gyerekek vagy szüleik készítettek, de rengeteg tehetséges alkotó, illetve kisiskolás is elküldte alkotását.

Programok

Sanzon-est a Mecseki Láthatatlanok emléknapján

November 11-én, szerdán 18 órakor a Tandem Színház Sanzon-estjére várják a pécsi érdeklődőket. A műsor egy ’56-os fiktív napló mentén készült a Mecseki Láthatatlanok emléknapjára. Bacskó Tündét Jaksov Borisz kíséri majd zongorán.

Koreai Filmklub – Az én magabiztos barátnőm

November 27-én, pénteken 16.30-tól egy remek filmet nézhetünk meg a Civil Közösségek Házában. Íme egy kis ízelítő: A mérnöknek tanuló Hüszo egy jószívű, csendes egyetemista, aki imádja a robotokat. A szerelésnek élő fiú szocializációs képességek híján van, ezért a szülei is aggódnak érte, barátnőről pedig csupán álmodhat. Egy nap azonban az ölébe pottyan egy lány – szó szerint, ugyanis a sátrába beborul kerekesszékével Hjedzsin. Hüszo segít megjavítani a meghibásodott járművet, de fizetséget nem fogad el érte. Hogy Hjedzsin ne maradjon adósa, elviszi a fiút ebédelni, és nem várt barátság alakul ki kettejük között…

Kisház kávézó

Babahordozás kendővel

November 12-én, csütörtökön 9.30-tól várja a családokat a Hurci Baba Klub Babahordozás kendővel elnevezésű workshopjára – biztosan sok hasznos és fontos információt kaphatunk majd itt, ha kisbabánkat így hordoznánk.

Tóth Anita „Utazások” című kiállítása

A kiállítás november 30-ig tekinthető meg, a kávézó nyitvatartása alatt, hétköznapokon 9-17 óra között. A művész Instagram-oldalát ide kattintva böngészhetjük.

A teljes programlista itt olvasható.

Kiemelt képünk forrása: Civil Közösségek Háza Facebook

hirdetés

Hirdetés