Itt a nyári menetrend: több vonat és busz közlekedik Pécsről a Balatonhoz

A Volánbusz nyári menetrendje már június 16-án, a vasúti pedig mától lépett hatályba. Több vonat is Pécsig meghosszabbítva közlekedik, illetve több busz indul városunkból a magyar tengerhez.

Úgy állította össze a MÁV-START és a Volánbusz a menetrendet, hogy az minél több turista, nyaraló, kiránduló vagy Balaton környéki lakos számára kínáljon kedvező és az autózással szemben versenyképes utazási ajánlatot – írja a MÁV honlapján.

A legnépszerűbb újdonság a déli parton az emeletes KISS motorvonat lesz: utazás közben az emeletről különleges panoráma nyílik a tóra. A vonatok légkondicionáltak, wifivel és konnektorokkal felszereltek, a fedélzetükön a kijelölt helyeken 12 kerékpár szállítható, melyeket akadálymentesen, könnyen lehet a peronról a vonatra tenni.

A vonatokra díjmentes helyjegyet kell váltani, garantált ülőhelyet biztosít a MÁV.

Jó hír, hogy a vidéki nagyvárosokból is kényelmesebben érhető el a magyar tenger. A Helikon InterRégió vonatok kétóránként közlekednek Győr, a Balaton nyugati partja és Kaposvár között, de naponta egy vonatpár, pénteken és vasárnap ezen felül több vonat is Pécsig meghosszabbítva közlekedik, így az ország legnagyobb tava és Győr is könnyebben elérhető Baranya felől.

Sok kis megállóbban szállhatunk fel a déli parton

Emellett az eddigieknél több autóbuszjárat közlekedik a Balatonhoz többek között Szegedről, Bajáról, Pécsről, Kaposvárról, Dombóvárról, Nagyatádról, Marcaliból, Oroszlányból és Tatabányáról.

Jelentős mértékben javul a Balaton autóbuszos elérhetősége.

A menetrendváltozás Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Heves, Komárom-Esztergom, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Fejér, Tolna, Somogy és Baranya megyéből is könnyebbé teszi a Balcsihoz jutást.

Egész nyáron igénybe lehet venni a tavalyról ismert Balaton 24 és 72 napijegyeket, valamint a Balaton 24/72 Duo napijegyeket, melyek korlátlan utazást nyújtanak az egész balatoni térségben. Újdonság a Balaton Okosjegy, a biciklisek számára pedig változó árú, a kerékpárszállító kocsival közlekedő vonatok esetében sokkal olcsóbb tarifát kínálnak.

További részletek a menetrendről itt olvashatók.

hirdetés
Uránia Mozi