Nagy szükség van a véradásra Pécsen, segítsünk a betegeknek

Véradásunkra mindig nagy szükség van nem csak a pécsi, az országos véradóközpontokban is. Május 18-e és 24-e között 9-től 17 óráig várják az önzetlen véradókat a Pécsi Regionális Vérellátó Központban.

Állandó véradási lehetőség
Pécsi Regionális Vérellátó Központ, Pécs, Pacsirta u. 3.
Telefon: +36 72 215-634 vagy +36 72 211-920

Véradási időpont:
Hétfő–péntek: 9.00–17.00

Külső véradási helyszín:
Vascular Plazmacentrum (Király u. 66.) május 24.  9.00–10.30

A pécsi és az országos véradóközpontokban arra kérnek mindenkit, hogy aki egészségesnek érzi magát és nem érintetett véradási korlátozással, hogy a következő időszakban vegyen részt vagy az Országos Vérellátó Szolgálat intézeteiben vagy a külső helyszíneken meghirdetett véradó eseményeken.

Az állandó helyszínek nyitvatartásáról, valamint a külső véradások helyszínéről és időpontjáról az ovsz.hu és a voroskereszt.hu oldalon tájékozódhat.

Arra kérik a véradókat, hogy a folyamatos kis létszám biztosítása érdekében – ahol lehet – éljenek az időpontfoglalás lehetőségével!

Tudta?

365 napon belül a nők maximum 4, a férfiak maximum 5 alkalommal adhatnak vért. Két véradás között 56 napnak kell eltelnie. Mind a véradások közötti kötelező várakozási idő kivárása, mind pedig a 365 napon belüli véradások számának korlátozása a véradók egészségét védik. Ennél gyakoribb véradás esetén jelentősen megnőhet a vashiány kialakulásának esélye.

hirdetés