Pörögnek a foglalások, a magyarok harmada bízik az idei nyaralásban

Bizonyára mindenki nagyon várja már a nyarat, a további lazító intézkedések és a beoltottak számának gyarapodása remélhetőleg meghozza az utazási kedvet és lehetővé teszi a hazai turizmus fellendülését.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint írja a Szallas.hu új elemzésében, míg tavaly a lakosság közel fele jutott el nyaralni a koronavírus első és második hulláma között, az idei nyár már most kedvezőbbnek tűnik a hazai turisztikai szereplők számára. Az utazási oldal 2021 februárjától kéthetente végez felmérést, hogy megnézze az aktuális trendeket.

A legfrissebb adatok szerint már háromból két válaszadó tervez nyaralást.

Bízunk abban, hogy mehetünk nyaralni

Sokkal többen foglalnak, mint tavaly ilyenkor, az elemzésből az is kiderül, az átlagos foglalási ár éjjenként 9.070 forint/fő, és átlagosan 118.700 forintért foglalnak a nyaralásukat tervezők. Ráadásul míg tavaly 2-3 éjben gondolkodtak, idén már hosszabb időre, 4 napra tervezik a vakációt.

A Szallas.hu szerint átlagosan 3-4 fő szerepelt a foglalásban, ebből az látszik, egyre többen terveznek családi nyaralást.

Még egy érdekesség: bár tavaly közel azonos arányban osztoztak az apartmanok és a hotelek a vendégeken, az idei nyári foglalások több mint 30 százaléka apartmanba szól, míg hotelbe 25 százalék.

Belföld vagy külföld?

A felmérés eredménye alapján belföldi nyaralást a lakosság kétharmada, míg külföldit tízből ketten terveznek a nyárra. Azért vannak (11-12 százalék), akik itthon és külföldön is mennének üdülni. Lássuk, merre vennék az irányt határon belül!

Top 10 belföldi úti cél

A portál szerint a Balaton továbbra is népszerű, a foglalások 35 százaléka szól ide június és augusztus között. Egyébként a nyári top 10 belföldi úti cél között az első helyezett és további 3-4 település is a Balaton térségében található.

A legkeresettebb Siófok (a foglalások ötödét ide regisztrálják), az élmezőnyben van Balatonfüred, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger, Gyula, Zalakaros, Balatonlelle, Szeged.

Pécs is a listában van!

Régiós bontásban kedvelt még Észak-Magyarország (Eger, Lillafüred, Egerszalók, Miskolctapolca, Szilvásvárad). Emellett minden tizedik foglalás a Nyugat-Dunántúlra szól – Zalakaros, Sopron, Sárvár, Bük, Kőszeg –, Dél-Alföldre pedig az összes leadott foglalás közel 10 százaléka (például Gyula, Szeged, Szarvas, Mórahalom, Békésszentandrás) – olvasható a közleményben.

Íme a top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán

(a foglalási számok alapján)

  1. Siófok
  2. Balatonfüred
  3. Hajdúszoboszló
  4. Hévíz
  5. Eger
  6. Gyula
  7. Zalakaros
  8. Pécs
  9. Balatonlelle
  10. Szeged

Hirdetés