Remek természetprogramokkal vár a Bőköz Fesztivál

Az Ős-Dráva Látogatóközpont is készül már a héten rendezett fesztiválra: változatos programokra hívják a nagyközönséget, a fő attrakció a magyar pásztorkutyák terelőversenye lesz, de részt vehetünk vízitúrán, természetismereti foglalkozásokon is.

Július 7–10. között rendezik meg idén a Bőköz Fesztivált, melynek négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága ŐsDráva Látogatóközpontja ad otthont. Az összművészeti rendezvény a falvak egyedi arculatára, hagyományaira és értékeire hívja fel a figyelmet.

Az érdeklődőket sok jó program várja: koncertek, színház, táncbemutatók, és persze a természetbarátok is találnak maguknak érdekes eseményeket a négynapos rendezvény során. Íme a Duna-Dráva Nemzeti Park ajánlója!

A legjobb természetprogramok

Július 9-én, szombaton 9.00–15.00 között kutya-terelőversenyre kerül sor, a magyar pásztorkutyák őshonos juhok hajtásában, terelésében versenyeznek. A szakemberek emellett ösztönpróbát – terelési képességvizsgát – is tartanak olyan pásztorkutyák részvételével, amelyek még nem kerültek juhok közelébe.

Július 10-én, vasárnap egy izgalmas vízitúrán vehetünk részt a Fekete-vízen, mely a Dráva egy kisebb vadregényes, kacskaringós mellékfolyója. A túra kezdőknek, családoknak ideális, mert nincs sodrás, a gazdag állatvilágra pedig pazar rálátásunk nyílhat, csakúgy mint a Dráván. Előzetes jelentkezés szükséges, amit ide kattintva lehet megtenni.
(Az indulási időpontról a résztvevők a jelentkezés után kapnak tájékoztatást.)

Július 10-én, vasárnap 10.00–13.00 között színes természetismereti foglalkozásokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket. Lehet majd gyógynövényes teafiltert készíteni, tapogatva és szagolgatva ismerkedhetünk a gyógynövények jótékony hatásaival, valamint képrejtvényes fejtörőket is megoldhatunk. A legkisebbeknek színezőkkel és kirakós játékokkal készülnek.

Emellett hagyományőrző népi játékokat is kipróbálhatnak.

Július 8-9-10-én folyamatosan meg lehet tekinteni az öt országot magába foglaló UNESCO Bioszféra Rezervátumot, ahol számos együttműködés zajlik a Mura, a Dráva és a Duna mentén fekvő országok között. Ennek keretében a rezervátum területén számos természetvédelmi és ökoturisztikai beruházás valósul meg. Mindezekről tájékoztatást kaphatunk a látogatóközpontban.

További részletek ide és ide kattintva olvashatók.

Fotók: DDNP Faceook