Süteményekkel hozzák össze a generációkat Pécsen

Sok-sok éve szervezi már meg az Európai Gondolatok Egyesülete (EGE) és a „P. Oktatási Központ” Második Esély Iskolája a sütemények versenyét Pécsett. A járvány okán két esztendő kimaradt, így február 27-én 14 órától, 15. alkalommal mérhetik össze tudásukat a pécsi hobbicukrászok, hogy értékes díjakat nyerhessenek. A győzelem viszont talán kevésbé fontos, az együtt töltött idő és a generációkat összekötő, jól bevált receptek megosztása a legnagyobb öröm. Éppen ezért, az esemény mottója a következő: „Merje megmutatni kedvencét másoknak is, hiszen a bátorság fél siker. Élje át a pillanat boldogságát!”

hirdetés
Uránia Mozi

„Nem csak a profi szakácsoknak szánunk kiemelt szerepet, hanem a háziasszonyokat, háziurakat is bátorítjuk, hogy vegyék elő az asztalfiókból régi családi receptjeiket, esetlegesen egy újonnan felfedezett desszertet” – írták a szervezők felhívásukban.

A farsang és a húsvéti ünnepek közeledtével a különböző tradicionális, akár már feledésbe merült receptek és a korszerű, a mai kor adta alapanyagok felhasználásával kialakított új receptek ötvözésére, cseréjére ad lehetőséget. A vállalkozókedvűeknek egyetlen, de semmiképp sem elhanyagolható feltételnek kell eleget tenniük: fantáziától, ízvilágtól és szaktudástól függetlenül olyan édességet kell készíteniük, ami a múlthoz kötődő alapanyagot tartalmaz. A hagyományos sütemények mellett az egészségmegőrző
és modern kreációkat is díjazza a zsűri.

Fontos tudnivalók:

 • A verseny helyszíne: Balokány–Pepita Közösségi Tér (7622 Pécs, Zsolnay V. u. 12.).
 • A nevezés helyszíne: 7621 Pécs, Rákóczi út 55. fsz. 4. (6-os kaputelefon), február 21-e, 14–18 óráig.
 • A nevezés feltételei: az elkészített sütemény receptjének leadása, valamint az 500 forintos nevezési díj befizetése és 10 szelet sütemény beadása a szakmai zsűri bírálatához, a vendégek kínálásához.
 • Bírálati szempontok: könnyen előállítható, olcsó, hagyományos ízek és formák.
 • Választható kategóriák:
  FARSANGVÁRÓ: édes vagy sós, kelt vagy gyúrt tésztát értékel a szakmai zsűri.
  Szabadon választott, amit TE ajánlanál.
 • Az itt letölthető nevezési lapot és felelősségvállalási nyilatkozatot kérik kitöltve mellékelni.
 • További kérdés esetén Gaál Zoltánné Molnár Ilona Eszter, az EGE elnöke áll rendelkezésre a +36 30 288-4000 és a +36 30 275-0858 telefonszámokon, valamint az ege.pecs@gmail.com e-mail-címen.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés