Új vonatmenetrend: akár 13 perccel korábban is a fővárosban lehetünk

December 15-én vasárnap lép életbe a MÁV „várva várt” 2019/2020-as menetrendje. „Az új vasúti menetrend számos olyan változást hoz az utasok számára, ami bővíti a választható vonatok számát és minőségét, figyelembe veszi az utazási szokásokat, javítja a szolgáltatási színvonalat” – írják honlapjukon. Az, hogy ez mennyiben igaz, inkább ne firtassuk, de legalább a Pécs-Budapest távolságot 8 kemény perccel rövidebben teszi majd meg az InterCity, ami a semminél több. Íme a közlemény pécsieket érintő része: 

hirdetés

„A Budapest és Pécs között közlekedő InterCity vonatok menetideje a menetrendváltástól 813 perccel rövidül a jelenlegi megállási rend módosításával. A Keleti pályaudvari indulás és érkezés nem változik, de Pécsről később, páratlan óra 27 perckor indulnak és korábban, páros óra 32 perckor érkeznek.

A Budapest és Pécs között közlekedő alapütemű InterCity vonatok Budapest és Pécs között csak Sárbogárdon, Dombóváron, és Szentlőrincen állnak meg, Pincehely és Sásd állomásokon nem. A megállási rend módosítása az InterCity vonatok értékesítési és utasforgalmi adatainak elemzésével történt, a kihagyott megállók alacsonyabb le- és felszálló utasforgalma miatt.

A kétóránkénti ütemes vonatokon felül reggel Budapest felé, illetve délután Pécs felé további egy vonatpár közlekedik (Tubes IC).”