Ultramodern és gyönyörű gasztronómiai élményteret adtak át Cserkúton

Június 29-én délelütt adták át a 80 ülőhellyel rendelkező, épületet, melyet a Cserkút polgármesteri hivatala mellett álló pajtaépületből alakítottak át modern, gyönyörű élménytérré egy pályázat keretében. A helyi gasztronómiai különlegességeket hivatott bemutatni különböző rendezvények alkalmával. 18 óráig ingyenes programokkal szolgálnak a helyszínen minden érdeklődő számára a cserkúti falunappal összekötött eseményen. 

Hegedűs Zsolt, Cserkút község alpolgármestere a hivatalos átadón köszönetet mondott a projektben résztvevő partnereknek és kifejezte abbéli reményét, hogy a cserkúti lakosság számára a döcögősen habár, de megvalósított fejlesztés során létrehozott hely majd igazi közösségi térként is szolgál. 

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az ünnepélyes alkalomból elmondta, együtt örül a falu lakóival a nem mindennapi gasztronómiai élménytérnek és bíztatta az egybegyűlt lakosságot arra, hogy minél több időt töltsenek el hasznosan és a felújított házban.

Barics Gábriel plébániai kormányzó a beszédek után felszentelte az épületet, majd a nemzeti színű szalag átvágása után a helyiek birtokba vehették az új helyet egy koccintással egybekötött ételkóstoló során.

Az esemény részletes programja ITT található. 

 

 

hirdetés

Hirdetés