Saját vállalkozásukat tervezhetik a baranyai fiatalok

A Baranya Megyei Kormányhivatal „Saját lábon” címmel vállalkozástervezési vetélkedőt hirdetett a Baranya megyében található, szakképzéssel foglalkozó, középfokú oktatási intézmények diákjai számára. Ezzel is szeretnék arra ösztönözni a fiatalokat, hogy a térségben maradva valósítsák meg jó ötleteiket, itt építsék karrierjüket.

A versenyre a baranyai szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban, szakiskolákban 2016/2017-es tanévben szakmai végzettséget szerző fiatalokból álló, 3 fős csapatok jelentkezését várják, amelyeknek egy, a csapattagok által választott szaktanár nyújthat segítségét a felkészülésben, illetve a vállalkozási ötletet megfogalmazó pályamunka elkészítésében.

– Fontosnak tartom, hogy a fiatalok megismerkedjenek a térség gazdaságával, munkaerő-piaci helyzetével, lássák, hogy helyben is vannak lehetőségeik az iskola elvégzését, a szakmai tudás megszerzését követően. Meggyőződésem, hogy minden itt élő számára hasznos, ha az ifjabb generáció tagjai Baranya megyében képzelik el a jövőjüket, és itt járulnak hozzá szaktudásukkal, értékteremtő munkájukkal a fejlődéshez – hangsúlyozta dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott.

A pályázatok beadási határidejét – az iskoláktól érkezett visszajelzések alapján – a Kormányhivatal meghosszabbította. Az üzleti terveket 2016. december 7-ig lehet beküldeni a foglalkoztatas@baranya.gov.hu címre. A beérkező pályamunkákat a megye jelentős gazdasági szereplőit képviselő, szakértői zsűri értékeli, és a legjobbnak ítélt öt csapat személyes prezentációját meghallgatva alakítja ki a végső sorrendet.

A részletes felhívás, valamint a pályázatok elkészítéséhez szükséges üzletiterv-sablon letölthető a Baranya Megyei Kormányhivatal honlapjáról (www.bamkh.hu). A vetélkedővel kapcsolatban további információ a Foglalkoztatási Főosztályon kérhető.

hirdetés

Hirdetés