Vízzavarosodás várható a következő napokban a belvárosban

Vízzavarosodásra és nyomásesésre számíthatnak a pécsiek a belváros több pontján, mivel a Tettye Forrásház január 22-én és 23-án tervezi a tűzcsap-hozamméréseket.

A Tettye Forrásház Zrt. arról tájékoztatja a pécsieket, hogy a belváros több pontján tervezett tűzcsap-hozammérés miatt – a Váradi Antal utca 8., a Mátyás király utca 14., a Koller utca 3., a Béri Balogh Ádám utca 3. alatt – január 22-én és 23-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő az Esze Tamás, Janus Pannonius, Mária, Bástya utcák, valamint az Ágoston tér, Alsóhavi, Lánc utcák, Rákóczi út, Kórház tér, Klimó György utca által határolt területen.

Az intenzív vízvételezés hatására nagyobb mennyiségű vízfolyás jelenhet meg az úttesten – ez a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered.

A hozammérés után a megszokott kiegyensúlyozott vízminőség gyorsan visszaáll.

A vállalat azt javasolja az érintetteknek, hogy ebben az időszakban figyeljenek a vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre, a mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észlelik, kerüljék a használatát!

Köszönik az ügyfelek megértését és türelmét.

(x)

Hirdetés