23 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletKözleményben áll ki az LMBTQI+ emberek jogai mellett két tucat pécsi civil...

Közleményben áll ki az LMBTQI+ emberek jogai mellett két tucat pécsi civil közösség

Civil szervezetek, népszerű vendéglátóhelyek, sőt, egy zenekar neve is feltűnik az aláírók között. Bár konkrétan nem szerepel a szövegben, a támogatás nyilvánvalóan a szombati Pécs Pride-nak szól.

Ma kezdődik Pécsett a Freedom of my Identity Emberi Jogi Fesztivál, aminek fő rendezvénye a szombati Pécs Pride. Huszonnégy pécsi közösség (civil szervezetek, vendéglátóhelyek, egy szerkesztőség és a 30Y zenekar) írta alá a ma reggel publikált közleményt, amit az alábbiakban teljes terjedelmében közlünk.

Mi, alulírott pécsi civil közösségek támogatásunkról biztosítjuk városunk leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális és más szexuális identitású (LMBTQI+) közösségének tagjait.

A magán- és családi élethez való jog, a véleménynyilvánítás szabadsága, a békés gyülekezés és egyesülés joga alapvető emberi jog, amit minden embernek, közösségnek és intézménynek tiszteletben kell tartania. 

A pécsi LMBTQI+ embereknek és támogatóiknak alapvető joguk, hogy békésen gyülekezhessenek és véleményüket szabadon kifejezhessék. A hatóságoknak kötelessége, hogy az alapvető jogok gyakorlását tiszteletben tartsa, védelmezze és elősegítse.

Mi, a nyilatkozat aláírói elkötelezettek vagyunk az egyenlőséghez, a szabad gyülekezéshez és a véleménynyilvánításhoz kötődő alapvető jogaink mellett. Bármely ember számára, nemi identitásától vagy szexuális irányultságától függetlenül biztosítani kell az egyenlő bánásmódot, a törvény előtti védelmet. Az egyenlőbb, befogadóbb, igazságosabb magyar társadalom feltétele, hogy ezt a kormány, az állami intézmények és a helyi önkormányzatok egyaránt kifejezésre juttassák.

Az alábbi pécsi közösségek, civil szervezetek közös nyilatkozata:

A Város Mindenkié Pécsi Csoportja

Apolló Mozi Alapítvány

Amnesty International Magyarország pécsi közössége

Drukker Nyomdaműhely

Emberség Erejével Alapítvány

Élmény Tár

Frandia Alapítvány

Hétágfa Egyesület

Keret Alkotó Csoport

Lángnyelv Alapítvány

Made in Pécs 

Mediátor Egyesület

Murál Morál Egyesület

Partisan cafe & bar

Pécsi Közösségi Alapítvány

Pécsi Playback Színház

Reggeli és Nappali

S.O.S. Öngyilkosság Megelőzésért Alapítvány

SocLab Egyesület

Szabadkikötő

Tandem Színház Egyesület

TASZ

30Y

Zöld Fiatalok Egyesület

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő