6 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletKulcsárt is leváltja a PMFC, Mátyus János lehet az utód

Kulcsárt is leváltja a PMFC, Mátyus János lehet az utód

A Vasas elleni 4-1-es vereséget követően a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata ma bejelentette, hogy már nem Kulcsár Árpád a csapat vezetőedzője. Sajtóhírek szerint Mátyus János érkezhet a helyére, azonban ezt egyelőre nem erősítette meg a klub.

Az együttes honlapján kedden délután jelent meg hír: már nem Kulcsár Árpád a PMFC vezetőedzője. A klub úgy fogalmazott, a Vasas elleni vereséget követően arra az egyhangú döntésre jutott a klub vezetőségével folytatott egyeztetése során a szakember, hogy a csapat jövőjét és önmaga egészségét egyaránt figyelembe véve közös megegyezéssel távozik NB II-es labdarúgócsapat éléről.

Mint ismert, Kulcsár idén év elején agyvérzést kapott, ami miatt hetekre kiesett a munkából. Leköszönő nyilatkozatában az edző elárulta, ekkor már egyszer javasolta, hogy keressenek mást a helyére.

– Januárban a kórházból jeleztem, hogy nézzen új edző után a klub, akkor a vezetőség megerősített abban, hogy megvárják az agyvérzésemből történő felépülésemet – mondta. – Bevallom, élveztem minden percét a csapat mellett töltött időnek, még ha nem is volt zökkenőmentes minden. A mostani helyzetből szerintem igenis van kiút, már most hétvégén új fordulatot vehetünk, ám ehhez új impulzusra van szüksége a csapatnak. Egy biztos, vasárnap ott leszek a lelátón és tisztaszívből szurkolok a PMFC-nek, ami idestova már 28 éve az életem és a mindennapjaim meghatározó része!

Kulcsár marad a klub kötelékében, a továbbiakban korábbi pozícióját tölti be újra, utánpótlás szakmai vezető lesz.

A PMFC a bajnoskágot még Weitner Ádám vezetésével kezdte meg, azonban az őszi, Kozármislenyben elszenvedett vereség után mennie kellett a trénernek. Őt ideiglenesen Németh Zsolt követette a padon, aki aztán Kulcsárnak adta át a helyét, így az együttes majdani új vezetőedzője a szezonban már a negyedik lesz a sorban.

A közlemény arra nem tér ki, hogy ki veszi át a csapat irányítását, azonban a csakfoci.hu arról írt ma délután, hogy Mátyus János lehet a PMFC következő szakvezetője. A szakember több élvonalbeli csapatnál is dolgozott már korábban (Pápa, Nyíregyháza, Kisvárda), és a hírek szerint a Vasas–PMFC találkozót a helyszínen tekintette meg hétfőn.

Megkérdeztük a PMFC-t, igazak-e a Mátyussal kapcsolatos hírek, azonban a klub sajtófőnöke, Vereby-Csethe Bence leszögezte, ahogyan a múltban, úgy ezután sem kommentálnak sajtóhíreket, és ahogyan közleményükben is fogalmaztak, az új vezetőedző személyéről a későbbiekben, saját média felületeiken tesznek majd hivatalos bejelentést.

Akár Mátyus, akár bárki más lesz a PMFC új szakvezetője, az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga. A tavasszal eddig három meccsen egyetlen pontot gyűjtő gárda jelelnleg a tabella 10. helyét foglalja el az NB II.-ben, és csupán három pontra van a már kieső, 15. pozíciótól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő