35 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPRKülöndíjat nyert a Pannonpower honlapja

Különdíjat nyert a Pannonpower honlapja

Másodszor került a díjazottak közé a Pannonpower az internetes portálok rangos hazai seregszemléjén, az Év Honlapja pályázaton. Ezúttal a Zöld Zóna Látogatóközpont nemrég indult önálló weboldala nyert különdíjat az év kreatív megoldása kategóriában.

Idén tizennegyedszerre osztotta ki a Magyar Marketing Szövetség a legjobb webes fejlesztéseknek járó Év Honlapja díjakat. A fejlesztőket és az őket megbízó vállalatokat, intézményeket egyaránt inspiráló pályázatra húsznál is több kategóriában közel háromszáz nevezés érkezett. A gazdaság és a közélet legkülönfélébb területein tevékenykedő jelentkezők színes palettáján az iparvállalattól az önkormányzatig, a turizmustól a közösségi médiáig szinte mindenki megtalálható volt. Hasonlóan tarka képet mutatott a benevezett fejlesztések sora: komplett honlapok, microsite-ok és mobilalkalmazások versengtek a díjakért.

A hazai digitális szektor prominens képviselőiből toborozott szakmai zsűri döntése alapján ebből a mezőnyből a www.pecsizoldzona.hu érdemelte ki az év kreatív megoldása kategória különdíját. A zsűri indoklásában hangsúlyozta, hogy „a honlap egy társadalmi fontossággal bíró kérdést – a környezet védelmét – újszerű, érdekes formában dolgozza fel.” Véleményük szerint egy „nagyszerű kezdeményezés”, amellyel új célcsoportokat lehet megszólítani.

Hazánk első és egyetlen biomassza-látogatóközpontjának weboldala ugyanis egyedi megoldásaival integrálja a Zöld Zóna információs és bejelentkezési felületét, az Energopoly nevű, saját fejlesztésű erőműmenedzser-játékot, valamint biztosítja a középiskolásoknak kiírt zöld energia vetélkedő webes hátterét is. Emellett egy szimplának tűnő memóriajáték mögé rejtve egy egészen újszerű megoldást is tartalmaz. A játékot megoldók a pécsi erőmű egyik fő tüzelőanyagának számító szalmabálák útját követhetik végig szokatlan perspektívából: a bála szemszögéből. A leginkább a gyors egymásutánban váltakozó állóképekből megszerkesztett time-lapse videókra hasonlító technikai megoldással készült oldalon lefelé görgetve a rögzített képek annak illúzióját keltik, mintha egy bálán ülve utaznánk a szántóföldtől az erőműig.

A Pannonpower képviselői nem először vettek részt az Év Honlapja gálán. 2011-ben a társaságcsoport központi oldala, a www.pannonpower.hu már kiérdemelte az ipari web kategória minőség díját. (x)

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő