26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapJuniorDobogóKülönleges díjat kapott a pécsi Kodály kollégium

Különleges díjat kapott a pécsi Kodály kollégium

A Kodály Zoltán Kollégium a megyében első intézményként részesült a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola díjban, országos szinten pedig a harmadik kollégium, amelyet elismertek ezzel. A díjat Dobrás Éva intézetigazgató Keszthelyi Nikolettától, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárától vehette át csütörtökön.

A 30 éve működő kollégium előző évben kiemelt figyelmet fordított a diákok fogyasztói tudatosságának elmélyítésére, többek között ezért is figyelt fel az Innovációs és Technológiai Minisztérium a pécsi diákotthonra. A pécsi Kodály Zoltán Kollégiumban nemcsak plakátokon, hanem különböző foglalkozások alkalmával is felhívják a diákok figyelmét a tudatos fogyasztásra.

Dobrás Éva intézményigazgató a díjátadó ünnepségen elmondta, ez a díj egy nagyon szép szakmai elismerése nevelő munkájuknak, mely során rengeteg programmal segítik elő a gyerekek tudatos fogyasztással és a felelősségteljes internetezéssel kapcsolatos ismereteinek bővítését.

– Azt látom, hogy a diákjaink nagyon sok digitális eszközt használnak és a fogyasztói, illetve vásárlási szokások is az online térbe kerülnek át. Így nekünk, pedagógusoknak az a célunk, hogy a gyerekek rendelkezzenek a mindennapokban jól használható, gyakorlatközpontú ismeretekkel, amikkel a fogyasztói társadalom kihívásaira készítjük fel őket, megismertetjük őket jogaikkal, lehetőségeikkel és felelősségi körükkel – mondta Dobrás Éva.

Dobrás Éva vette át az elismerést

– Örömmel láttuk a kollégium pályázatában, hogy kiemelten kezelik az internetes kereskedelmet, a jogokat, lehetőségeket, vállalkozói kötelezettségeket. Fontos, hogy a  diákok megtanulják, milyen jogaik vannak egy-egy internetes vásárlás során – mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint a díjazás jelzi, hogy az elmúlt évtizedekben milyen komoly szakmai munka folyt a Kodály Zoltán Kollégiumban.

[su_note note_color=”#a3c0f3″]Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázatot 2016-ban írt ki először a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azzal a céllal, hogy elismerjék azokat az intézményeket, amelyek az oktatásba beleillesztik a fogyasztói tudatosságot annak ellenére, hogy a köznevelésben nem jelenik meg kötelező tantárgyként a fogyasztóvédelem. A pécsi Kodály Zoltán Kollégium kiemelt figyelmet fordít az interneten történő vásárlással kapcsolatos tudnivalókra.[/su_note]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő