11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzóna2011-re betelt a Kodály Központ

2011-re betelt a Kodály Központ

Majd’ az egész évadra teljesen betelt a Kodály Központ programtáblázata, nem csupán kulturális programoknak, hanem több, 800-900 fős konferenciának is helyet biztosítanak a házban.

Egy-két héten belül befejeződik a 2011-es programok szervezése, immáron a 2012-es programokra koncentrálnak – közölte Ruzsa Csaba, a Kodály Központot üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Kft. ügyvezetője. Mint mondta, az első évadban azonban néhány hét üresen marad, annak érdekében, hogy áttekinthessék az üzemeltetés tapasztalatait, a költségeket, s az esetlegesen szükséges garanciális javításokat is elvégezzék.

Kulturális események megtartására már aligha van lehetőség, január eleje óta pedig folyamatosan követik egymást konferenciák. Március és április már tele van, s nyáron is szép számmal lesznek tanácskozások, sőt, őszre is vannak már jelentkezők – mondta Ruzsa Csaba, hozzátéve, hogy több, 800-900 fős konferenciának is otthont ad az intézmény.

Ismeretes, hogy a Kodály Központ nemzeti fenntartásba vételét az Új Széchenyi-tervben is rögzítették. Az átadás-átvétel technikai részleteinek főbb irányvonalait most dolgozzák ki – mondta az igazgató, ám a ház tényleges üzemeltetési költségeit egyelőre csak megbecsülni tudja, nagyságrendileg az év közepére lesz ez majd igazán látható, addigra pedig a szakmai egyeztetések is lezajlanak az átadás-átvételről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő