8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKoncert360 fokos zenei élmény: online koncertsorozatot indít a ZSÖK

360 fokos zenei élmény: online koncertsorozatot indít a ZSÖK

Valódi koncertélményben lehet részünk: fantasztikus hangulatú online hangversenyekkel várja a pécsieket a Zsolnay Örökségkezelő új sorozata.

A Zsolnay 360 – minikoncertek című online sorozat keretében nem megszokott módon, az előadás teljes atmoszféráját rögzítik 360 fokban. Az ultramodern technikai háttérnek köszönhetően közben ráközelíthetünk egy-egy részre, sőt ki is választhatjuk, hogy melyik zenészt szeretnénk éppen látni, mindezt 4K felbontásban – írja a ZSÖK lapunkhoz eljuttatott közleményében.

– Ezt a kameratechnikát itthon eddig néhány videóklipben használták, de erre tervezett koncertről nem tudok, külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint az A-ha, a Depeche Mode és az AC/DC – mondta el Laurer Tamás műszaki osztályvezető.

A felvételek a Zsolnay-negyed varázslatos szabadtéri területein, illetve rossz idő esetén a Kodály Központban készülnek.

Az első minikoncerten a Kéméndi Trió – Györfi Anna: ének, Kéméndi Tamás: harmonika, Szűcs Péter: gitár – népszerű sanzonjai és népzenei feldolgozásait hallgathatjuk meg.

A premier dátuma: április 21. 19.00.

– Ez egy minden szempontból nyerő kezdeményezés: örülünk, hogy egyszerre segíthetünk a zenekaroknak publicitást adni, kedveskedhetünk a közönségnek és bemutathatjuk a Zsolnay-negyed szépségét – számolt be Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A sorozat hetente jelentkezik, olyan fellépőkkel, mint a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara-vonószenekar Dés Lászlóval, a Kubalibre, vagy a Pécsi Balett.

Az előadások Youtube-on követhetők ingyenesen, 30 napig nézhetjük meg őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő