41 eredeti filmdal verseng az Oscar-jelölésért

Összesen 41 eredeti filmdal került fel arra a listára, amelyről végül kikerül majd az öt Oscar-jelölt szám. Az Amerikai Filmakadémia szerdán tette közzé a nevezett dalok listáját.

Bár a Cher és Christina Aguilera főszereplésével készült Díva című zenés filmből három szerzemény is szerepel, az Oscar-szabályok szerint a jelöltek közé egy filmből legfeljebb két dal kerülhet be – emlékeztetett a bejelentést ismertető bbc.co.uk.

Az oscar.org honlapon olvasható listán három olyan film van, amelyből két-két számot neveztek: a Country Strong című country dráma, a Black Tulip című családi dráma és a Gru című animáció.

A nevezettek között található többek között az Alice Csodaországban, a Shrek a vége, fuss el véle, a Toy Story 3., valamint az Aranyhaj és a nagy gubanc egy-egy betétdala is.

A nevezett dalokból a Filmakadémia szakértőinek szavazatai alapján alakul ki a jelöltek listája. Az Oscar-jelöléseket 2011. január 25-én hozzák nyilvánosságra, a díjakat pedig február 27-én osztják ki Los Angelesben. Tavaly a Jeff Bridgesnek is Oscart hozó Őrült szív című dráma egyik betétdala, a The Weary Kind nyerte el a Filmakadémia díját.

Hirdetés