Hirdetés

Közel 170 programmal találkozhatunk a Zsolnay Fényfesztiválon, most belepillantunk néhányba öt izgalmas hívószó mentén. Egy biztos, június 27–30. között Pécs a nyár fénypontja!

Humor

Mr. Banana személyében egy igazi szuperhőssel találkozhatsz! Latin energia és a cirkuszi elemek találkozása teszi világszerte szerethetővé Pierrick St-Pierre vagyis Mr. Banana műsorát, aki ezúttal vicces és provokatív módon azt vizsgálja, hogyan viszonyulnak az emberek a szuperhősökhöz és az istenekhez. Ha sok nevetésre vágysz, vagy már régi álmod, hogy találkozz egy szuperhőssel, ne hagyd ki! Több időpontban is találkozhatsz vele a Szent István téren!

Tűz

A Pyrodanza Costa Rica-i társulatot a világ élvonalába tartozó tűzzsonglőrök alkotják, előadásaik a modern tűztánc és tűzzsonglőr műfaj gyöngyszemei. A csoport művészei félelmet nem ismerve válnak eggyé a tűzzel. Eszközeiket a megszokottnál jóval több láng borítja, zsonglőrködés közben az égő tárgyakat pedig meghökkentő közelségben tartják a testükhöz, anélkül, hogy megsérülnének. Tűzerejük varázslatos előadásmóddal párosul, a közönség számára sokszor úgy tűnhet, hogy a gravitáció törvényeit is átírják. Lélegzetelállító előadásukat a fesztivál pénteki napján, 21.30-kor láthatod a Széchenyi téren!

Elő a mobilokkal!

Az Esze Tamás utca néhány éjszakára szinte teljesen elsötétül, hogy ezen holdbéli képeket és fényre éledő motívumokat te magad fedezhesd fel mobiltelefonod vakujának, elemlámpa funkciójának segítségével. Világíts a kerítés falára, meg fogsz lepődni! Ferth Tímea, Utazás a Holdra című alkotása.

Az elveszett paradicsom

PTE Klimo Könyvtár és Egyetemtörténeti Gyűjtemény udvara (Szepesy Ignác utca 3.) ritkán nyílik meg a nagyközönség számára. Ebben a hangulatos térben egy futurisztikus „digitális nomád” sátor meséli el tenger alá került, elveszett földek klasszikus meséit. A varázslatos, díszletszerű installációban a vetítés, a történetmesélés és a zene környezettudatos üzenettel elegyedik.
FÉNY ÚTJA EXTRA karszalaggal látogatható!

+1 hasznos: közlekedés

Útlezárási információ autósoknak: a Sétatér és Szent István tér környéke (Szent István tér felső része, Janus Pannonius utca, Káptalan utca, Esze Tamás utca, Szepesy utca) le lesz zárva, a behajtás és a parkolás tilos június 27–30. között este 20 órától hajnali 1-ig.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét