7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapArtA Carmina Buranával érkezik Pécsre az Opera

A Carmina Buranával érkezik Pécsre az Opera

Carl Orff népszerű művét Kárpátalján adja elő augusztus 22-én a Magyar Állami Operaház, a produkció később Pécsre is ellátogat.

A Beregszászi Arénában hallható előadás után a produkciót szeptember 9-én este a pécsi Dóm téren, a Zeneszüret Fesztiválon mutatja be a dalszínház – olvasható a Magyar Állami operaház honlapján.

„Az est szólistái mind ismerősek lehetnek az Opera kárpátaljai előadásait látogató közönségnek.”

A nemzetközileg is elismert koloratúrszoprán, Kolonits Klára 2019-ben a Hunyadi László koncertszerű előadásában énekelte Szilágyi Erzsébet szerepét, az opera népszerű baritonja, Haja Zsolt Petur bán bordalát adta elő a 2018-as Bánk bán-előadásban, míg a lírai tenor Szappanos Tibor a 2017-es Kárpát-Haza OperaTúra ungvári Hunyadi László-produkciójában alakította V. László szerepét.

[su_note note_color=”#d48f7f”]Carl Orff (1895–1982) világszerte ismert és népszerű Carmina Burana című oratóriuma világi dalok gyűjteménye szólóénekesekre és kórusra, zenekari kísérettel. A dalok szövege abból az 1803-ban Bajorországban fellelt 13. századi versgyűjteménykódexből származik, amely vándordiákok és szerzetesek latin, középfelnémet és ófrancia nyelvű énekeit tartalmazza.[/su_note]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő