16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapArtA legjobb pécsi programok a csodálatos Zsolnay-negyedben

A legjobb pécsi programok a csodálatos Zsolnay-negyedben

Július 6-a és 13-a között három remek programot ajánl a Zsolnay Örökségkezelő Nkft., mutatjuk a részleteket.

Nézd meg az Odút

Fusz György szobrász- és keramikusművész kiállítása

A kiállítást Franz Kafka Az odú című novellája ihlette, az m21 Galéria ezer négyzetméteres terébe lépve a látogató térkép segítségével tájékozódhat a mű teremtette világban, „amelynek kontextusát a szobrok, az installáció építményei által berendezett terek, a Kafka-novella, meg talán az elmúlt három hónap szorongásokkal teli, extrém helyzete is adja”. Szeptember 13-ig nézhetjük meg a nem mindennapi installációt, kár lenne kihagyni!

Íme az installáció (A kép forrása: MTI/Sóki Tamás)

További infókért kattints ide vagy ide.

Hallgassuk együtt! – Szent Iván-éj

Aktuális téma, hiszen alig múlt el az év legrövidebb, varázslatokkal teli éjszakája. Mendelssohn Shakespeare darabjára írott csodálatos kísérőzenéjét – a teljeset, nem csak a hangversenyeken előadott megszokottakat – hallgassuk együtt egy csodálatos előadásban. A nemrég elhunyt Claudio Abbado utolsó koncertjén hangzott el. A hangverseny élő felvételét mutatjuk. Előadó: Kircsi László oboaművész, zenetanár. A részvétel ingyenes!

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely
Időpont: július 8. 17.00

Az eseményről itt olvashattok részletesebben.

Wunderlich József és Kéméndi Tamás estje

A Pál utcai fiúk Bokájaként óriási népszerűséget szerző színész és a virtuóz harmonikaművész estje igazi csemege lesz a kultúra kedvelőinek.

Wunderlich József Junior Príma díjas, Ruttkai Éva-emlékdíjas, Soós Imre díjas színművész, zenész, énekes. A Vígszínház tagja, kétszeres Vígszínház-díjas előadó. A Grund vígszínházi fiúzenekar egyik alapító-tagja.

Kéméndi Tamás és Wunderlich József

Kéméndi Tamás harmonikaművész az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Tamás sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód.

Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar (esőhelyszín: E78)
Időpont: július 9. 21.00

Még több részletért klikk ide.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő