A legszebb dallamok csendülnek fel esténként a Pannon Filharmonikusok adventi kalendáriumában

Ebben a nehéz időszakban is mindent megtesz azért Pécs kedvenc zenekara, hogy pár percre muzsikát, várakozással teli izgalmat, egy kis gyermeki játékosságot lopjon az otthonunkba. Zenés-mesés adventi kalendáriumukban minden nap csodálatos művek csendülnek fel.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pannon Filharmonikusok kalendáriumát a zenekar Youtube-csatornáján, illetve a közösségi oldalán tekinthetjük meg. Természetesen a muzsika van többségben, de három mesét is belecsempésztek az alkotók a rövid zenei produkciók közé, ráadásul a december 15-i esti előadás különleges meglepetés lesz – derül ki a PFZ közleményéből.

A Pannon Filharmonikusok 44 muzsikusa, 3 karmestere, az igazgatója, valamint a menedzsment 2 tagja, egy muzsikusfeleség és 4 gyermek vesz részt nagy örömmel a produkciókban.

4 forgatási napon összesen 12-14 órát forgatott a stáb.

Érdekesség, hogy a hangszerek közül mindössze az oboa nem szólal meg az adventi sorozatban, de a karácsony esti zenekari produkcióban vele is teljessé válik a kép. Sőt az ötletgazda, Kiss Szabolcs harsonaművész családi produkciójában még az ütőhangszerek is képviseltetik magukat.

Az adventi kisfilmeket a zenekar sok-sok zenét kínáló Youtube-csatornáján nézhetjük-hallgathatjuk meg ide kattintva.