13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaA pécsi Helstáb Martin filmje lett a legjobb kísérleti animáció

A pécsi Helstáb Martin filmje lett a legjobb kísérleti animáció

Helstáb Martin pécsi filmes a 65. Országos Függetlenfilm Fesztiválon a legjobb kísérleti animációnak járó díját kapta új alkotásáért. A „Tort ül a kondor” című kisfilmjét idén tavasszal készítette, azóta több hazai filmszemlén vetítették és díjazták, a mostani a legnagyobb elismerése. A tehetséges fiatalemberről lapunk 2018-ban írt először

Az Országos Függetlenfilm Fesztiválra idén 118 filmet neveztek, előzsűrizés után 43 alkotás közül választotta ki a díjazottakat a zsűri. A nagy múltú filmfesztivált idén az agárdi MeDoRa Parkban tartották, a díjátadóra október 30-án került sor. Helstáb Martint korábban már kétszer díjazták a fesztiválon, 2017-ben a legjobb animációnak-, 2018-ban pedig a legjobb kevert technikájú filmnek járó díjat hozta el.

A Mecseken forgatott kisfilm története egy különleges küldetésen lévő kommandós-szerzetes vadászatát mutatja be egy rejtőzködő óriás szalamandrára. A filmben megjelenik egy repülő robotszonda és kitalált nyelven beszélő madárszörny is. Az alkotás a közönséget formabontó, avantgárd, humoros megjelenésével, a szakmabeli értő nézőket bölcseleti mélységével nyerte meg. A díjat a Nemzeti Filmintézet biztosította.

Íme, néhány fotó a kulisszák mögül: 

Forrás: mafsz.hu, Farkas Róbert 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő