13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletA várost éltető vízszolgáltatásról készített egyetemi filmeket díjaztak

A várost éltető vízszolgáltatásról készített egyetemi filmeket díjaztak

Átadták a Tettye Forrásház Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem programjának keretében meghirdetett kreatív videópályázatának díjait. A kiírásra formabontó alkotások is érkeztek a nagyvárosokban természetesnek vett vezetékes víz értékéről.

Az összesen százezer forint díjazású, „Víz(mű)hiány: nagyvárosi élet szolgáltatás nélkül” elnevezésű pályázatra a PTE öt karáról neveztek kisfilmeket, a felhívás a külföldi diákokat is megmozgatta. Akadt olyan pályázó, aki egy ősi indiai tánccal fogalmazta meg a víz tiszteletét, az élet örömét és a szennyezés következményeit is bemutató történetét.

A díjazottak

A Tettye Forrásház Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem folyamatosan erősíti együttműködését pályázatokkal, közös projektekkel (a szolgáltató pécsi egyetemisták ötlete nyomán, tervezői pályázaton újította meg például a városi terekre kihelyezett permetkapuit), a társaság a duális mérnökképzésben is fogad hallgatókat.

Az együttműködés májustól újabb kapoccsal bővült: dr. Medvegy Gabriellát, a PTE MIK dékánját a szolgáltató háromtagú igazgatóságának tagjává választották.

Öt karról neveztek

1. helyezett: h2o project
alkotók: Kaltenecker Kristóf, Udvarácz Kyra (PTE Egészségtudományi Kar)

2. helyezett: Nagyvárosi hétköznapok vízszolgáltatás nélkül
alkotók: Marxer Fanni, Schnell Marcell – PTE Bölcsészettudományi Kar

3. helyezett: És te mit tennél?
alkotók: Hegyi Vanda, Hidász Glória, Nehr Nikolett, Szokolai Dóra, Suhajda Erzsébet (PTE Műszaki és Informatikai Kar)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő