Hirdetés

Október 6-án a Nemzeti Táncszínházban ünnepel a társulat.

Az iszonyat balladája című, Szokolay Sándor zeneművére készült ikonikus ecki alkotást eddig minden évfordulón felújította a társulat. Idén, a 60. évfordulóra Vincze Balázs művészeti vezető ötletére teljesen új koncepció mentén készített új koreográfiát Zachár Lóránd az eredeti zenére – derül ki a pécsi balett-társulat lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Az előadást szeptember 17-én láthatta a közönség a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, a produkció óriási sikert aratott.

Mint olvasható a Pécsi Balett közleményében:

[su_quote]A vadonatúj kortárs koreográfia különösen nagy hatással volt azokra az egykori tagokra, akik maguk is táncoltak az ecki darabban. Szokolay Sándor örök érvényű kompozíciója hídként köti össze a múltat és a jelent. Hatalom, elnyomás, szabadságvágy, remény – ezek az elvek irányították az új alkotó gondolatait is. Zachár friss koncepciója és táncnyelve, Kozarics Viktor jelmezei, a látvány és a zene harmonikus összjátéka alkotják meg Az iszonyat balladája 21. századi változatát.[/su_quote]

A művet október 6-án 19 órakor a Nemzeti Táncszínház nagyszínpadán is bemutatják az est első részében.

A második részben a jubileum alkalmából készített Több mint balett című dokumentumfilm debütál Budapesten, mely megszólaltatja a jelen és a múlt meghatározó alakjait: táncművészeket, alkotókat, munkatársakat, vezetőket, alapító tagokat.

További részletek itt olvashatók.

Fotók: Juhász Éva

Hirdetés