Cirkuszi kompániák lepik el a várost

Színházak, cirkuszok, vásári komédiások, bábos kompániák lepik el Pécs utcáit és tereit július 9. és 25. között a Cirkusz- és Utcaszínház Fesztiválon. A Hungarofest Nonprofit Kft., a Karzat Színház Nonprofit Kft. és a CirkuSzínház Produkció közös szervezésében megvalósuló, szinte egész hónapon át tartó rendezvény gigantikus utcaszínházi és cirkuszi előadásokat vonultat fel a világ minden tájáról.

hirdetés
Uránia Mozi

A programok között akadnak igazi családi szórakozást, valódi színházi élményt és bohókás nyáresti kikapcsolódást ígérő programok. A Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál sátras előadásainak kivételével a több száz utcai program mindegyike ingyenes.

A szervezők közlése szerint a fesztivál egyik főattrakciója a hamburgi Bängditos Theater lesz. A csapat szerte Európában, sőt Kanadában is rendszeresen fellép. A Bängditos pécsi fellépésén a vízé lesz a főszerep, témája pedig a szökőkút felavatása. A néző egy németes precizitással megtervezett káoszt láthat majd, pazar technikai háttérrel.

Argentin artistákból sem lesz hiány júliusban a baranyai megyeszékhelyen. A Grupo Puja 1998-ban alakult; különböző művészeti ágakat, a tudomány más-más területeit egyesítik előadásaikban. A csoport darabjaiban jelen van a színház, a cirkusz, a tánc, az extrém sportok, az építészet, a fizika multimédiás technikával és élő zenével. [email protected]smos című előadásuk egy igazán lélegzetelállító darab, amely elnyerte a 2005-ös Fira Tarrega Szabadtéri Fesztiválon a legjobb performansznak járó első díjat.

Bemutatkozik a francia Balagan International intézet és a Tuniszi Nemzeti Cikruszművészeti Iskola (l’Ecole Nationale des Arts du Cirque de Tunis) közös produkciója, a Sarkha (Kiáltás) is. A cirkusz, a tánc és a színház keveredik előadásukban, amelyben földjükről, álmaikról, sérüléseikről és reményeikről beszélnek a nézőhöz.

Hirdetés