20 C
Pécs
szombat, július 27, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekÉlő lemezfelvétel! Brahms-estet ad Pécsen Balázs János és Kelemen Barnabás

Élő lemezfelvétel! Brahms-estet ad Pécsen Balázs János és Kelemen Barnabás

Brahms sokoldalú művészetét mutatja meg közös szonátaestjén Balázs János és Kelemen Barnabás – a Kossuth-díjas művészek a Cziffra Fesztivál után a pécsi közönséget kápráztatják el!

A zeneszerző összes hegedű-zongorára írott szonátája, valamint a Magyar táncok és a Scherzo is felcsendül a Kodály Központban április 28-án, péntek este fél 8-kor Balázs János zongoraművész és Kelemen Barnabás hegedűművész tolmácsolásában.

Kelemen Barnabás és Balázs János

A hangverseny különlegessége, hogy a zenebarátok élő lemezfelvételen vehetnek részt: az est műsora a Hunnia Records kiadványaként jelenik meg – igazi kuriózum, hogy bakelitlemezként.

Magyarország két nagy zenei fesztiváljának – a Fesztivál Akadémia Budapest és a Cziffra Fesztivál – alapító művészeti vezetőinek egyébként ez lesz az első közös lemeze, melyről a következőképp nyilatkoztak:

„Brahms rajongva imádta a cigányzenét, Magyarországi utazásai mellett gyakran titokban is járt hazánkban. Volt egy rejtett lakása Budapesten. A magyar cigányzene temperamentumát, tüzét belekomponálta a műveibe” – mondta Pertis Pali cigányprímás unokája, az esten közreműködő Kelemen Barnabás. Balázs János zongoraművész pedig hozzátette: amikor együtt zenélünk, érezzük az ősi kapcsot a játékunkban. Abban bízunk, hogy ez átjön, és olyan lemezfelvétel készül majd, amit Brahms is szeretett volna hallgatni”.

További részletek a koncertről itt olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő