6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaEltemették Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőt

Eltemették Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőt

Végső búcsút vettek családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői pénteken Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőtől, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) néhai tagjától, volt országgyűlési képviselőtől a Farkasréti temetőben.

Áder János köztársasági elnök búcsúbeszédében hangsúlyozta: sokan tisztelték, becsülték Kósa Ferencet kérlelhetetlen igazságszeretetéért. Ideálja volt egy világ, ahol az ellenvéleménynek helye, építő szerepe van, ahol létezik közös emberi, művészi és nemzeti cél, filmjeiben ezért kereste mindig az igazságot.

Az MMA és a Magyar Filmművész Szövetség nevében Lugossy László filmrendező búcsúzott az életének 82. évében december 12-én elhunyt művésztől. Kiemelte, hogy Kósa Ferenc aktív szerepet vállalt a Balázs Béla és az Objektív Stúdió műhelymunkájában, a filmművész szövetségben, a Történelmi Filmalapítványban. Szató Kuni, Japán magyarországi nagykövete arról szólt, hogy Kósa Ferenc parlamenti képviselőként sokat tett a magyar-japán kapcsolatok erősítéséért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő