Ezt a pécsi darabot mindenképp látni kell!

Hirdetés

Szeptember 7-én tűzi műsorára Szakonyi Károly legtöbbet játszott komédiáját, az Adáshibát a Pécsi Harmadik Színház. A darab ősbemutatója éppen ötven évvel ezelőtt, 1970-ben volt a Pesti Színházban.

A történet egy, még látszatra működő család felbomlásának nevetséges, egyben ijesztően fenyegető társadalmi jelenségébe ad betekintést a közönségnek.

A Pécsi Harmadik Színház bemutatójának fő célja, hogy a miértekre adjon választ.

Bódogék életének tragikomikuma, hogy azt hiszik, békés családi körben élnek. Mindenki úgy tesz, mintha érdekelné a másik sorsa, és a családi összejövetelhez a tévézés csak háttérül szolgálna. Valójában azonban már rég fordított a helyzet: életük előterében a tévé áll, minden társalgás „valójában csak háttérbeszélgetés, amely felületességből, egy-egy szó elkapásából, félreértésből és mellébeszélésből áll” – olvashatjuk a darab beharangozójában.

A műben – mely napjainkba is aktuálisnak tekinthető – Bánky Gábor, Dévényi Ildikó, Kulcsár Viktória, László Csaba, Tamás Éva, Tatai Gergő, Fábián Gábor és Krum Ádám nyújt emlékezetes alakítást. A darabot a Jászai-díjas Vincze János rendezte.

A mű ősbemutatója pedig éppen ötven évvel ezelőtt volt a Pesti Színházban.

Az előadás plakátját egyébként Pinczehelyi Sándor grafikusművész tervezte és ajándékozta a színháznak.

Hirdetés