Már csak néhány napig, egész pontosan november 19-ig lehet beküldeni a dzsámira komponált gyerekrajzokat, amiket élőben kivetítve csodálhatunk meg adventkor!

hirdetés
Uránia Mozi

A pályázat célja, hogy a pályázók Pécs ikonikus templomáról készült mintasablon alapján hangulatos gyerekrajzokat készítsenek, melyek illeszkednek az ünnep és a hely szellemiségéhez.

hirdetés
Uránia Mozi

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. pár éve indult kezdeményezése egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az esemény tavaly országszerte már több ezer gyermeket inspirált, akik próbára tették kreativitásukat. Az ünnepre való felkészülés során született „mini fényfestő alkotásokat” a gyönyörű pécsi templom, a dzsámi déli homlokzatára vetítik advent hétvégéin, így a közönség hatalmas méretben csodálhatja meg az ifjú tehetségek munkáit.

A döntőbe a templom szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló, azokat tiszteletben tartó alkotások juthatnak be. Javasolt, hogy a rajzok kövessék a dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés minél látványosabb lehessen.

A pályázatra idén három korosztályban lehet nevezni:

  • óvodások (4-6 évesek)
  • 6–10 éves alsó tagozatos tanulók (1-4. osztály)
  • 10–14 éves felső tagozatos tanulók (5-8. osztály)

Leadási határidő: november 19., 24.00

További részletek ITT!

(x)

Hirdetés