Időutazás Pécsen: így élt egykor a Zsolnay család

Hirdetés

Most megismerhetjük a Zsolnay család titkait, méghozzá korhű ruhákba öltözött idegenvezetők segítségével, és feltárulnak az idén 10 éves Gyugyi-gyűjteményhez kapcsolódó legemlékezetesebb történetek is. A pécsi világörökségi helyszínek mellett a Zsolnay Kulturális Negyed is egyedi programokkal várja a látogatókat szeptember 19-én és 20-án, a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz csatlakozva.

A Zsolnay család egykori lakóházában, a mai Család- és Gyártörténeti Kiállítás területén korhű ruhába öltözött idegenvezetők várják a kíváncsi látogatókat, akik szeretnének betekinteni a 19. századi mindennapokba és a Zsolnay család életébe. Az „időutazás” szeptember 19-én 12.00-kor és 15.00-kor indul a Zsolnay Infopont & Shoptól.

Zsolnay Vilmos lányait, Terézt és Júliát is megismerhetjük most, hogyan éltek és alkottak egykor. Júlia férjével, Sikorsi Tádéval a Sikorsi Villában lakott, amely ma a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény című tárlatnak ad otthont. A villát bejárva a korhű ruhába öltözött idegenvezetők bemutatják őket, a séta szeptember 20-án 12.00-kor és 15.00-kor indul a Zsolnay Infopont & Shoptól.

Idén 10 éves a Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjtemény, amit a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-kollekciójaként tartanak számon. A jubileum alkalmából egy könyvbemutatóra is sor kerül, mely a kiállítás érdekességeit tárja az érdeklődők elé. Továbbá szeptember 19-én és 20-án 18 órakor ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók Komor István kurátor vezetésével.

A vezetéseken ingyenes a részvétel, de a kiállításra belépőjegy megváltásához és regisztrációhoz kötött, melyet a [email protected] címen jelezhetünk.

Hirdetés