Irodalmi est Nyáry Krisztiánnal

A szerelem sokféle arca eléri a hétköznapi embert és elérte a magyar irodalom legnagyobbjait is. Nyáry Krisztián 2014-ben robbant be a köztudatba az Így szerettek Ők – Magyar irodalmi szerelmeskönyvvel, és népszerűsége azóta is töretlen. A tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutat be azóta is a legkülönbözőbb területekről. Február 27-én a pécsi Művészetek és Irodalom Házában találkozhatunk vele.

hirdetés
Uránia Mozi

Nyáry Krisztián író, irodalmár, kommunikációs szakember. Néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, s bár a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, hobbija az irodalom- és művelődéstörténet maradt. 2012-ben barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. Posztjait a Facebookon ma már több mint hatvanezren követik.

A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel két kötet született, az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerei. A szerző Igazi hősök és Merész magyarok címmel megjelent könyveiben olyan emberekről írt, akiknek élete és személyes döntései ma is példaszerűek. Festői szerelmek című kötetében 19–20. századi magyar festők párkapcsolatairól mesél. 2017-ben jelent meg Fölébredett a föld című könyve, amelyben 1848-49-ben született leveleket közöl a hozzájuk tartozó történetekkel együtt. Legújabb könyve, az Írjál és szeressél 125 magyar szerelmes levelet tartalmaz a hozzájuk tartozó történetekkel együtt.

Nyáry Krisztián íróval február 27-én 18 órától P. Horváth Tamás beszélget a pécsi egyetemi évekről, irodalomról, könyveiről.

Jegyvásárlás ITT!

(x)

Hirdetés