Ismered a leghíresebb vírus-filmeket?

Sajnos megélhetjük még, hogy a világszerte sok-sok ember halálát követelő koronavírus is egy hollywoodi sikerfilm megihletőjévé váljon. Hiszen most is rengeteg, különböző létező és képzeletbeli járványok történetét feldolgozó alkotás elérhető az interneten. Legújabb kvízünkben kiválogattunk néhány képkockát a talán legismertebb mozikból, lássuk, olvasóink hányat ismernek fel közülük!

Nincs is jobb unaloműző egy filmes kvíznél, de kérjük olvasóinkat, csak akkor kattintsák végig a kérdéseket, ha nem hajlamosak a pánikra néhány kép miatt!

Eredmény

-

#1 Melyik közismert amerikai filmből vágtuk ki ezt a képet??Bruce Willist és Brad Pittet könnyű felismerni, nem igaz?

A 12 majom (eredeti cím: Twelve Monkeys) egy 1995-ben készült amerikai sci-fi film. A történet szerint a Föld felszínét halálos vírusfertőzés szennyezte be, az emberiség 99%-a meghalt, a túlélők egy kietlen földalatti világba kényszerültek.

#2 Kétség kívül kultikus alkotás. Melyik lehet az??1995-ben jött ki ez a film.

A katasztrófafilmben azt követhetjük végig, hogyan terjed egy Afrikából származó vírus Amerikában, és hogyan küzdenek ellene a tudósok.

#3 Na és ez??Jól nézzük meg!

Ez bizony beugratós kérdés volt. A képen a Pandemic nevű, vírus témájú társasjáték borítóképe látható. Így talán többen ráismernek:

 

#4 Ezt minden filmimádónak illik tudni…?A képen látható színésznőt többek között a Titanicból és a Holidayből ismerhetjük.

A Contagion (magyarul: Fertőzés) cselekménye elég közel áll ahhoz, ami mostanában Kínában történik a koronavírus-járvány kapcsán. IDE kattintva többet is olvashatunk az alkotásról. A film sztárjai egyébként nemrég a koronavírus kapcsán videókon osztották meg tanácsaikat a megbetegedés megelőzéséhez, ITT.

#5 Ez nem lesz könnyű… Vagy mégis??Brad Pitt több, vírus témájú filmben is szerepelt már.

A filmben egy ismeretlen vírus fertőzi meg a világot. Az emberek kifordulnak magukból, agresszívvá válnak, és egymást harapdálva terjesztik tovább a titokzatos kórt.

#6 Ez a jelenet ismerős lehet, de melyik filmről is??Filmsorozat és játék is létezik belőle.

A Kaptár (Resident Evil) egy 2002-ben bemutatott horrorfilm, melynek rendezője Paul W.S. Anderson, főszereplői Milla Jovovich. A film néhány elemét az azonos című játék első és második részéből kölcsönözte.

#7 Nem is olyan régen jelent meg ez a zombis film.?2016-os filmről van szó.

Cselekmény: Zombijárvány söpör végig a bolygón a nem is olyan távoli jövőben, megpecsételve ezzel az emberiség sorsát. A helyzet egyre romlik, a fertőzöttek száma meghaladja az egészséges emberekét. Az egyetlen esély a túlélésre, ha sikerül megtalálni a vírus ellenszerét.

#8 Peter Fleischmann rendezte az itt látható filmet.?1979-es ez az alkotás.

Halálos kór terjeng Hamburgban, magzati pózban merevedve hullanak az emberek. Az első lehetséges ok a vendégmunkások jelenléte. Miután őket kitoloncolják, nem múlik el a járvány. Karanténba zárnak mindenkit, kényszeres módon kezdik fertőtleníteni a területet, üldözik a betegeket, és ez a járvány elmúltával sem szűnik meg.

#9 Ismerős ez a képkocka??George A. Romero 1973-as horror klasszikusának feldolgozása.

Képzeld el, hogy olyan kisvárosban élsz, ahol mindenki biztonságban van él boldog… majd hirtelen mindez megváltozik. A barátaid és szomszédaid egyik pillanatról a másikra megőrülnek, és elkezdik öldösni egymást, és mindenkit.

#10 Ezt a képet biztosan mindenki látta már valahol…?Ebben tényleg nem segíthetünk.

Oké, oké, itt nem egy hollywoodi alkotásról van szó. Pécs kihalt utcáit a Horror Stories of Pécs filmes csapat legújabb, “Óvjuk egymást: Maradj otthon PÉCS” című videójában láthatjuk. Erről ITT írtunk korábban.

#11 Akit érdekelnek a vírussal kapcsolatos filmek, annak látnia kellett. Nos??Egyenesen 1980-ból röppent ide ez a kép.

Egy, a katonaság által kifejlesztett vírus egy repülőgép szerencsétlenség következtében kiszabadul, elpusztítva az emberiség nagy részét. Csak pár tudós élte túl a katasztrófát az Antarktiszon, aki kétségbeesetten küzdenek, hogy megtalálják a gyógymódot és megállítsák a világ további pusztulását.

#12 Vajon ezt a csinos nőt melyik filmben láthatjuk??Öt középiskolás a film főszereplője.

Öt középiskolás egy elhagyott hegyi kuckóban töltik a vakációt. Egy napon láthatatlan ellenség tör rájuk: egyikük megfertőződik egy húsevő vírussal.

Kiértékelés!

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés