Igazi sztárparádé várható az év első hónapjaiban a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Kodály Központban és a Művészetek és Irodalom Házában. Mutatjuk, hogy mit ne hagyj ki!

Találkozó Nyáry Krisztiánnal – Irodalmi est

Február 18.00 – Művészetek és Irodalom Háza

Nyáry Krisztián íróval P. Horváth Tamás beszélget a pécsi egyetemi évekről, irodalomról, könyveiről. További információ ide kattintva olvasható.

A nemzedék nélküli ember – Beck Zoli szerzői estje

Február 28. 19.00 – Zsolnay Negyed, E78 Koncertterem

Zsolnay Színház Reloaded! A 30Y frontemberének önálló estje a február egyik legjobban várt programja! További infókért kattints ide.

Magna Cum Laude – Csak Ülünk és Zenélünk

Február 28. 19.00 – Kodály Központ

Az akusztikus koncert különlegesen hangszerelt dallamaiba belecsempészett szimfónia egészen egyedülállóan mutatja be a Magna dalok színes világát. A koncerten a legnagyobb slágerek mellett igazi unikumként a ritkán játszott dalok is felcsendülnek. Itt még több részletet olvashattok.

Esti Kornél – vendégek: Beck Zoli (30Y), Ember Márk színművész

Március 6. 19.00 – Kodály Központ

Karrierje eddigi legnagyobb szabású koncertjére készül az Esti Kornél, az ország egyik legnépszerűbb alternatív rockzenekara. Ez lesz a szextett első olyan fellépése Pécsett, amely során közismert dalaikból egy tematikus program áll össze, amelyet Beck Zoli, a 30Y frontembere alkot meg és mesél el a közönségnek. A történet az éjszaka különböző fázisain keresztül nyújt betekintést az emberi lélek mélységeibe.

Rúzsa Magdi – Ég és föld

Március 30. 19.00 – Kodály Központ

A koncert különlegessége, hogy régi és új dalai teljesen új hangszerelésben szólalnak meg, igazi zenei csemegét nyújtva. Magdit állandó zenekara kíséri (Závodi Gábor – billentyűk, Sántha Gábor – gitár, Hoffer Péter – dobok, Kovács Barnabás – basszusgitár, Kozma Norbert – gitár).

ZAGAR: Woods, Spirits & Sorcery

Április.18. 20.00 – Zsolnay Negyed, E78 Koncertterem

Hat év után új stúdióalbummal jelentkezett a Zságer Balázs vezette Žagar. Az albumon olyan neves vendégzenészek szerepelnek, mint a spanyol vokalista Carmen Estevez, Gozlán Fatima ütős- és fuvolaművész és Barabás Lőrinc trombitás. A témaválasztás minden eddiginél szürreálisabb: indián diablerók, trópusi rituálék, éneklő gombák, révülő tigrisek. Mindehhez afrikai és dél-amerikai tribal ritmusvilág és keleti zenék meditatív szellemisége társul. Részletek az izgalmas koncertről itt olvashatók.

JÁTSSZUNK EGYÜTT! – Halász Judit koncertje

Március 19. 15.00 – Kodály Központ

Az eddig megjelent zenei anyagokból hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

(x)

Hirdetés