A Zsolnay Kulturális Negyedben található Labor – Interaktív Varázstér kibővült egy izgalmas, sokrétű játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítással, így Labor – Játechtér néven immár két szinten várja az érdeklődőket a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjában április 9-től.

Harmincévnyi videójátékot – az 1985-ös Nintendo megjelenésétől napjaink csúcstechnológiájáig – mutat be és kínál kipróbálásra a Játechtér. Az interaktív látványosság a tavalyi Szamárfül Fesztiválon debütált, ám mostantól állandó attrakcióként érhető el a negyedben.

A középpontban a játékkonzolok világa áll, az ország legnagyobb játékgyűjteményének kedvenc darabjait felvonultatva. A látogatók kipróbálhatják a játékprogramokat és a hozzájuk tartozó eszközöket, ami egyben játéktörténeti kalandozás is, hiszen az elmúlt 30 év legjelentősebb játékai szerepelnek itt, mint például a Super Mario, a Sonic vagy a Doom. Kipróbálhatók PC-k, konzolok, kinect eszközök, Xboxok, szimulátorok és a résztvevők óriásképernyőn is versenyezhetnek arcade programokkal. Tematikájukat tekintve változatos a kínálat: ügyességi, logikai, sport, akció, és stratégia játékok közül válogathatnak a látogatók.

Emellett technikatörténeti kiállítás mutatja be az eszközök fejlődéstörténetét, a szórakoztatóelektronika egyes darabjait és a 3D-s grafika változását, ahogyan az első játékok kezdetleges animációjától eljutottak a vizuális effekteken keresztül a háromdimenziós képalkotásig.

– A szülők átélhetik itt a retró, a nosztalgia érzését, míg a gyerekek nemcsak „kockulnak”, hanem tanulhatnak is – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. Hozzátette: az új attrakció kiválóan kiegészíti a gyerekeknek szánt kínálatot, hiszen egy helyen találhatók meg a Labor természettudományos játékai, a Planetárium és a Játechtér.

A Játechtér komplexitása miatt egyedülálló Európában, a konzolok között pedig igazi relikviák vannak, limitált kiadású, rendkívül ritka darabok, ezért a kiállítás eszmei értéke felbecsülhetetlen.

Nyitvatartás:

április 30-ig: kedd–vasárnap: 10.00–18.00-ig (hétfő: szünnap)

május 1-től: hétfő–vasárnap: 10.00–18.00-ig

Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/latnivalok/labor

(x)

Hirdetés