Már Zsolnay Vilmos is nagy bringás volt, most pedig elkészült az új bicikliút, amin egyszerűen és biztonságosan közelítheti meg mindenki két keréken a Zsolnay Negyedet.  

„Edzett testben nemes szellem
Ez legyen a jelszavunk
A kerékpár gyorsasága
Hirdesse, hogy haladunk.”

Ezzel a felirattal készült az 1892-ben alakult Pécsi Kerékpár Egyesület zászlója.
Zsolnay Vilmos nemcsak a hazai kerámiaipar egyik legmeghatározóbb alakja, hanem a Pécsi Kerékpár Egyesület lelkes támogatója, alapítója és egyben elnöke is volt.

A Zsolnay Negyed megközelíthetősége eddig is kiváló volt, hiszen mind a 6-os úton, mind az északi részen, a Bóbita Bábszínháznál van buszmegálló, míg a kétszintes, ingyenes parkolóház az autósoknak kedvez. Júliusban pedig elkészült az a két kilométeres kerékpárút is, ami a Zsolnay Negyed északkeleti bejáratánál indul és a Budai vámmal köti össze a negyedet. Így a meglévő egyetemvárosi kerékpárúttal kelet-nyugat irányban biciklivel is átjárhatóvá vált a város. A Ledina felőli bejáratnál ráadásul lehetőség van a PÉCSIKE rendszerén keresztül e-bringa-kölcsönzésre is.

Az időjárás is kedvez a kerékpározásnak, aki így látogat el a negyedbe, az több biciklitároló közül választhat, például északon, a Bóbita Bábszínháznál; a Major utcai bejárat közelében, az E78 északi részén; a Gyugyi-gyűjtemény előtt és a Basamalom utcai bejáratnál.

(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés