11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaMég egy hétig pályázhatnak az ifjú fényfestők!

Még egy hétig pályázhatnak az ifjú fényfestők!

November 25-ig meghosszabbította az épületfestő gyerekrajzpályázat leadási határidejét a Zsolnay Örökségkezelő NKft. A jövő fényművészei a dzsámira komponálhatják meg alkotásaikat.

Pécs a Zsolnay Fényfesztivál 2016-os indulása óta minden nyáron a fény fővárosává válik, ahol a világ legnevesebb mapping művészei mérkőznek meg egymással a Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőversenyen. A megmérettetés „téli kistesója” a most meghirdetett épületfestő gyerekrajzpályázat, amelynek célja, hogy az ifjú generáció is lehetőséget kapjon arra, hogy bemutassa ügyességét és kreativitását egy látványos épületvetítés keretében.

A szervezők és a Vizuál Tipp társzervezői csapata három korcsoport jelentkezését várják: óvodások, 6-10 évesek és 11-14 évesek. A gyerekek a rajzok elkészítéséhez a dzsámi déli homlokzatának mintasablonját használhatják. Javasolt, hogy a rajzok kövessék az épület formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés még látványosabb lehessen.

Az előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet digitalizálnak a szervezők.

Ezeket a rajzokat a dzsámira vetítik, így óriási méretben elevenednek meg a legszebb alkotások. A szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján minden korosztályban a 6-6 legjobb pályaművet díjazni is fogják.

A pályázatokat november 25. (szerda) 12 óráig várják.
A felhívás részletei és a mintasablon itt található.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő