A Zsolnay Fényfesztivál ingyenes, de aki még több fényélményre szomjazik, az a Fény Útja Extra karszalag megvásárlásával 10 különleges, exkluzív élményeket kínáló fényattrakciónak is részese lehet! Minden infó egy helyen!

Mit nézhetek meg a karszalaggal?

Littke Palace Látogatóközpont (Pezsgőház épülete – Szent István tér 12.)

ABDX (MEX): Numen

Az audiovizuális installáció képi és hangzó elemei a látogatók érzékeire hatva olyan ismeretlen környezetbe vezetnek, amely egy szemünk előtt újjáéledő ősi templomra emlékeztet. Minden hangot a vetített vizuális elemek alapvető karakterei generálnak. Olyan, akár egy költői érzettársítás.

Pécsi Galéria

Vály Sándor: Gótikus hologramok

A Fényfesztivál alkalmából a Pécsi Galéria számára készülő Gótikus hologramok című installáció különös kísérlet térrel és idővel. Vály harminc éve hagyta el Magyarországot. A Finnországban élő képző- és médiaművész azóta most először állít ki itthon.

Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7–8.)

Pórszász Áron: Camera Obscura látványszoba

A szobaméretű camera obscura ritka fényjelenség megtapasztalásával kápráztatja el a látogatókat. A fényjelenség a sötét szobába egy apró lyukon keresztül bejutó fény hatására jön létre, így a falon a külső világ fordított, „élő” képe jelenik meg.

Király utca 3.

Analogue Crew: Analóg fénymúzeum

A fesztivállátogatók megismerkedhetnek a vetítés történeti és művészettörténeti hátterével. A Fényfesztiválhoz kapcsolódó analóg technikákat, vetítőgépeket és eljárásmódokat a közönség testközelből tekintheti meg és próbálhatja ki.

Cella Septichora (Szent István tér)

Nagy András (XYZ): WE SENSE

Az interaktív árnyékinstalláció a múlt és jelen közötti láthatatlan tér-idő összefüggések felderítésére invitál.

Janus Pannonius Múzeum Igazgatóságának udvara (Káptalan u. 5.)

Méhkasaula: Méhkas Aura Garden

A Méhkasaula alkotói a Bauhaus és az újrahasznosítás szellemiségében készítettek üvegdiákat, amiket Németh-Kassa Gábor egyedi optikai megoldásokat rejtő fényszobrai egészítenek ki. A fényélmények mellé Dj Zöld és meghívott vendégzenészei alkotnak élő zenei kíséretet.

PTE Klimo Könyvtár és Egyetemtörténeti Gyűjtemény udvara (Szepesy Ignác utca 3.)

New Visual Paradigm: Az elveszett paradicsom

Egy futurisztikus „digitális nomád” sátor meséli el tenger alá került, elveszett földek klasszikus meséit. A varázslatos, díszletszerű installációban a vetítés, a történetmesélés és a zene környezettudatos üzenettel elegyedik.

Nádor Galéria (Széchenyi tér 15.)

Healium Decoration: Kapcsolatok

Az interaktív installáció egyfajta vizuális metafora. A kapcsolatok, kapcsolódás fontosságára, valamint a lézerfény szerepére hívja fel a figyelmet.

Nádor Galéria (Széchenyi tér 15.)

Alexander Salvesen (FIN): A fény és árnyék alapvető kölcsönhatásai

A Helsinkiben élő vizuális művész és fénytervező fénykompozícióin keresztül az égitestek közötti viszonyrendszereket vizsgálja, az univerzum erőit tükrözve világít rá a szemlélődő ember helyére a felfoghatatlan méretű kozmoszban.

Király utca

Janne Parviainen (FIN): Awareness / Tudatosság

Különleges UV-fényuniverzum! Az optikai illúziók világában megtapasztalhatjuk, hogy a képzeletünk segítségével milyen messzi tájakra kalandozhatunk. Az anamorf rajzokból és fényszobrokból összeálló installáció az űrbe nézés érzetét kelti.

+ Filmvetítések, szakmai beszélgetések, AV Composers estek!

Hol tudok jegyet venni?

Online a jegymester.hu oldalon

Simple mobilalkalmazással

Helyszínen található FÉNYPONTokon:

  • Széchenyi tér, nyitva: 12.00–01.00
  • Szent István tér, nyitva: 12.00–01.00
  • Cella Septichora Látogatóközpont , Szent István tér, nyitva: 10.00–01.00
  • Pécsi Galéria Széchenyi tér 10., nyitva: 10.00–00.00
  • Művészetek és Irodalom Háza, Széchenyi tér 7–8., nyitva: 10.00–20.00

Mennyibe kerül?

A Fény Útja Extra karszalag ára 1500 Ft/fő, gyerekeknek 6–18 éves korig 1000 Ft/fő.

Hányszor nézhetem meg?

A karszalag korlátlan számú belépésre jogosít a fesztivál ideje alatt az állomások nyitvatartási idejében. A pezsgőpincében vezetett túrák indulnak folyamatosan, itt előfordulhat sorban állás.

Hol kapok karszalagot a korábban vásárolt jegyemért?

A FényPontokon, lásd fent.

(X)