Hirdetés

A történelemrajongó fiatalok imádni fogják a Zsolnay Örökségkezelő NKft. új kreatív műhelyét, amely során a 10-15 évesek elmerülhetnek az ókori rómaiak világában és közben kreatívkodhatnak is! Legyen szó ókori épületmakett tervezéséről, egy római császár Facebook-profiljának elkészítéséről vagy antik ékszeralkotásáról, a fantasztikus élmény garantált!

Tervezz! Alkoss! Tudósíts! Építs! avagy „Mit adtak nekünk a rómaiak?” – ez a címe a Cella Septichorában március 18-tól május 24-ig tartó szakkörnek. A 10 alkalomból álló foglalkozássorozaton megmutatják a gyerekeknek az antik római civilizáció máig ható, inspiráló örökségét, közben pedig arra biztatják őket, hogy engedjék szabadjára képzelőerejüket és gondoljanak újra „valami rómait”.

Írj antik színdarabot! Forgass kisfilmet a rómaiak életének egy jelentős eseményéről! Tervezz lakást antik római stílusban, készíts makettet, főzz római kori ételeket! Tudósíts egy képzelt Triumphusról! Készíts Facebook-profilt egy római császárnak! Tervezz ékszert, vagy olyan ruhadarabot, amit az antik divat inspirált! A sort folytathatnánk, de nem tesszük, bízva a jelentkezők fantáziájában. Az ötletek megvalósításában a diákok szakmai mentoroktól (régészektől) kapnak segítséget.

A szakkör során rengeteg tudást is megszerezhetnek a fiatalok, hiszen szó lesz többek között a római építészetről, étkezésről, lakáskultúráról, vallásról, gyerekjátékokról. A foglalkozás eredményeit egy kiállítás, valamint egy kiadvány (leporelló) foglalja majd össze.

A szakkör létszáma limitált, a részvétel díja 500 Ft/alkalom! A regisztrálás a jelentkezés sorrendjében történik. Jelentkezni az [email protected] e-mail-címen, vagy a 72/224 755-ös telefonszámon lehet.

Jelentkezési határidő: 2019. március 15.

Korcsoport: 10-15 éves korig

Részletek: https://www.pecsorokseg.hu/szolgaltatasok/kreativ-muhely-a-cella-septichoraban

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét