11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaNégy napig ingyenes koreai filmvetítések Pécsen

Négy napig ingyenes koreai filmvetítések Pécsen

Március 11. és 14. között a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozatán Dél-Korea is bemutatkozik az egyetem és a város polgárai előtt. 

Hétfőtől négy napig koreai filmvetítésekkel, március 14-én pedig koreai népzenével, kalligráfia műhellyel és ismeretterjesztő előadásokkal várja az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozata.

A Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve, a budapesti Koreai Kulturális Központ számos színes programmal készül az ország bemutatására. A pécsi Művészetek és Irodalom Házába látogatók a kalligráfia rejtelmeit leshetik el a Munbangsau csoport tagjaitól, tradicionális koreai ruhába, azaz hanbokba öltözhetnek, részt vehetnek ismeretterjesztő előadásokon, a nap végén pedig Park Minji gayageum játékát élvezhetik.

Március 11. és 14. között minden este ingyenes koreai filmvetítésekkel várják az érdeklődőket a pécsi Apolló Mozi termébe. A koreai függetlenségi mozgalom 100. évfordulója alkalmából történelmi válogatással készültek a szervezők. A „Szólhatok?” című alkotás a koreai nemzeti emlékezet egyik, a mai napig feldolgozatlan traumájával, a japán megszállás alatt elhurcolt nők sorsával foglalkozik. A „Pak Jol, az anarchista” és „Az utolsó koreai hercegnő” történelmi dráma megtörtént eseményeken alapszik, „A bérgyilkosság” – amely több mint 12,7 millió jegyeladással a koreai filmtörténet nyolcadik legmagasabb nézettségi aránnyal rendelkező filmje – pedig a gyarmati uralom függetlenségi aktivistáit mutatja be.

A programokon a részvétel ingyenes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő