Nem maradunk mozik nélkül, de szigorításokkal azért számoljunk

Még a mozikat is érinti a koronavírus miatt vészhelyzet, a pécsi Uránia moziban és a Cinema City-ben is speciális intézkedéseket hoztak a nézők és a dolgozók érdekében.

hirdetés
Uránia Mozi

Frissítés 03.16. 13.30: Orbán Viktor március 16-ai felszólalása alapján a mozik bezárnak a koronavírusjárvány idejére, ennélfogva az alábbi cikkünk tulajdonképpen tárgytalanná vált. 

Az Uránia mozi Facebook-oldalán osztotta meg, milyen lépéseket tesznek március 12-től a kialakult koronavírus-helyzet miatt:

  • Zárt helyen egyszerre egy időben 100 főnél több személy nem tartózkodhat.
  • Az előadásokat egymástól időben elcsúsztatva indítják, így az egy-egy előadásra érkező, illetve távozó nézők egymással nem találkoznak.
  • A mosdókban kézfertőtlenítő, antibakteriális, vírusölő folyékony szappant helyeznek ki, a takarítást szintén ezekkel a szerekkel végezik.
  • A teremben a szabad helyekre mindenki átülhet.
  • Kérik a mozilátogatókat, hogy előre foglalják le helyüket, így a mozi tervezni tud a nézők számával.

A műsorváltozásért kattints ide.

A Pécs Plaza multiplex mozijában is hasonló intézkedéseket hoztak. A Cinema City Magyarország mozijaiban is létszámkorlátozás lép érvénybe, egy vetítésre maximum 99 jegyet adnak el (tehát maximum ennyi is foglalható le az interneten).

A Cinema City már előzőleg bevezetett a vírus terjedését visszaszorító intézkedéseket, melyek a következők:

  • Mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeit, közösségi tereit, a nézők és munkatársak által használt helyszíneket rendszeres fertőtlenítik.
  • Minden dolgozót tájékoztatnak az alapos kézmosás szabályairól.
  • A gyakran használt felületeket folyamatosan tisztítják.

A mozihálózat vezetése kéri a nézőket a személyes higiénia, így a rendszeres és alapos kézmosás betartására, ehhez minden eszköz a mozik mosdójában is rendelkezésre áll – írják.

Az Apolló mozi viszont a műkedvelők bánatára határozatlan időre bezár. Varga Gabriella, a mozi vezetője elmondta, azért döntöttek így, mert ezt tartották a lehető legfelelősségteljesebb megoldásnak a pécsiek és a mozi munkatársai irányában is.