Nyári filmslágerek a pécsi mozikban

A nyár nem csak a strandról, a bulizásról, az utazásról szól, hiszen egy csendes nyári hétvégén nincs is jobb, mint elmenni megnézni egy-egy látványos, szórakoztató, komoly, vagy épp agyatlan filmet. A nyári filmslágerek ideje már itt van, de itt is marad egy ideig, szóval nézzük, milyen nagy durranások érkeznek a pécsi mozikba júliusban és augusztusban! Az Uránia, a Cinema City és az Apolló mozik közbenjárásának köszönhetően az összes olyan jelenleg előre látható film szerepel, melyek nyáron a helyi mozik vásznaira kerülnek.

Uránia és Cinema City

Július

Az Urániában és a pláza-moziban előre lehet tudni, hogy melyik sztárprodukciókat fogják vetíteni, melyek között természetesen nagy az átfedés, mivel premiermozikról van szó.

A Pókember-filmek legújabb újrakezdésének, a július 6-án érkező Hazatérésnek köszönhetően feltehetően tele lesznek a belvárosi és a kertvárosi mozitermek, hiszen egy világszerte ismert és szeretett képregényhőssel – akinek ez már a kitudja hányadik filmje – nem lehet mellélőni a pénztáraknál. De számolhatunk egy újabb A majmok bolygója-epizóddal is július 13-tól, amiben a beszélő, öntudatra ébredt csimpánzok rendesen oda fognak vágni az őket elnyomó embereknek, és viszont. Jó lesz, az előzetes kritikák az egekbe emelték a filmet!

Július 21-től robban be a mozikba Az ötödik elem és a Leon, a profi című örökbecsűk rendezőjének nagy visszatérése, a Valerian és az ezer bolygó városa, mely egyébként egy francia képregénysorozat filmadaptációja, amiben egy fiatal fiúnak és egy lánynak – akik a kormány különleges ügynökei – egy bolygóközi küldetést kell teljesíteniük egy őrületesen látványos intergalaktikus városban, Alphában. Luc Besson 3D-s agymenésével egy időben kerül a mozikba egy jóval komolyabb darab, A sötét lovagot, az Eredetet és a Csillagok közöttet rendező Christopher Nolantől.

A Dunkirk egy második világháborús történelmi film, 1940 májusának végén játszódik, amikor a németek a franciaországi Dunkerque városát támadták, ahol a szövetségeseknek sikerült feltartaniuk a Harmadik Birodalmat, de végül vereséget szenvedtek. Nem lesz egy vidám sztori. Július 27-től pedig jön Charlize Theron főszereplésével az Atomszőke, amiben a színésznő egy kémet alakít, lényegében szétver és szétlő mindenkit, aki csak közel merészkedik hozzá.

Egy olyan ügyben kérik fel a segítségét a kíméletlen kémnőnek, amiben az ügynöksége tagjait valaki elkezdi gyilkolászgatni. Hullanak majd a testek, és nagyon látványosan fényképezett ütésváltásokra lehet számítani az előzetes alapján!

Augusztus

A nyár utolsó hónapjának első erős filmje minden bizonnyal A setét torony lesz. Stephen King legnagyobb regénysorozata A Setét Torony-könyvek lényegében több világban és világon át játszódó western történetek, melyekből most végre film is készült. Ezeket a világokat a Torony tartja össze, ami ha egyszer leomlik, akkor a világok elpusztulnak. A film annak az utolsó életben maradt őrzőnek a története, akinek meg kell védenie a Tornyot egy sátáni fekete ruhás alaktól. Misztikus, megérintő, kemény történetre számíthatunk, és bízzunk benne, hogy nem tették nagyon tönkre az eredeti könyvek nagyszerű világát és hangulatát.

Augusztus 10-én életre kelt emotikonok, avagy emojik lepik el a mozikat, jön ugyanis Az Emoji-film, amiben a szmájlik és egyéb ilyesmik mentik meg digitális világukat, szoftverek között vándorolva. Nehéz mást elmondani a filmről, elég meredek koncepció, de legalább lesz benne kaki-emotikon is.

Augusztus 17-én a kisgyerekeknek szóló A mogyoró meló második része debütál, de annál valamivel érdekesebb az Amityville: Az ébredés című augusztus 24-től vetített horror, mely megújítani nem fogja a műfajt, de legalább kicsit borzongat a nyári slágerfilmek közepette. A filmben egy anya három gyermekével beköltözik egy házba, ahol 40 éve lemészároltak egy családot, de talán többet nem is kell elárulni a filmről. Ekkor jön az új magyar zenés film, a Pappa Pia is, Nagy Feróval a főszerepben, aki egy Duna-parti csónakházban élő link kisnyugdíjast alakít.

A konfliktust az okozza, hogy a területre egy nagyvállalkozó szemet vetett, és egy buliparadicsomot építene a fel ott. Az öreg nem enged, unkájától kér segítséget, aki a haverjait beszervezve egy romkocsmát nyit a helyen. Augusztus 31-én Tom Cruise újra betoppan a pécsi mozikba. A Barry Seal – A beszállító című megtörtént eseményeken alapuló filmben Cruise egy kiváló pilótát alakít, akire a CIA is felfigyel és titkos akciókkal bízzák meg: például fegyvert és drogot kell csempésznie az egyik mexikói kartell számára.

Apolló

A belvárosi művészmoziban legfeljebb egy hónapra lehet előre tudni, hogy milyen filmeket vetítenek majd. Ezért érdemes figyelni a honlapjukat, és hasznos lehet feliratkozni a hírlevelükre is. Sok nemzetközi és európai „művészfilm” érkezik az Apollóba július 12-ig, de ezek közül érdemes kiemelni Mundruczó Kornél Jupiter holdja című filmjét (melyet július 8-ig játszanak).

A Jupiter holdja egy menekült srácról szól, akit a határon meglőnek, melynek következtében lebegni kezd. Ezt a képességét a menekülttábor orvosa ki akarja használni, jó üzletet lát benne – kérdés csupán az, hogy furcsa barátságuk kit változtat meg jobban, a fiút, vagy a dokit?

Hirdetés